Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

12/12/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δράση στηρίζει τον Guy Verhofstadt και όχι τον Olli Rehn, για το χρίσμα του υποψηφίου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Θ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του Guy Verhofstadt, Προέδρου της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE), ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρόεδρος της Δράσης, ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, μετά από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του κόμματος των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων και Δημοκρατών (ALDE), κάνει γνωστό ότι η Δράση υποστηρίζει την υποψηφιότητα Verhofstadt.

Ο Guy Verhofstadt θα αναμετρηθεί μέσω μιας δημοκρατικής εσωκομματικής διαδικασίας, για το χρίσμα του ALDE, με τον Olli Rehn, Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ. Είναι η πρώτη φορά που τα ευρωπαϊκά κόμματα θα επιλέξουν υποψήφιό για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πριν από τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι, ως το τρίτο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κόμμα, θα λάβουν την σχετική απόφαση στο Συνέδριό τους, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου.

Όπως δήλωσε, ο Θόδωρος Σκυλακάκης:

Guy Verhofstadt είναι υπέρμαχος μιας Ευρώπης πιο αποτελεσματικής, πιο ανταγωνιστικής και πιο αλληλέγγυας με τα κράτη μέλη σε οικονομική δυσκολία, όπως η Ελλάδα, για την οποία ήταν ο πρώτος που είχε προτείνει, από τον Ιούνιο του 2011, ένα είδος Marshal Plan ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση. Ταυτόχρονα έχει προωθήσει μαζί με τον Daniel Cohn-Bendit την ανάγκη για περισσότερη Ευρώπη σε μια περίοδο που οι αποφάσεις της ΕΕ λαμβάνονται διακυβερνητικά με βάση τα εθνικά συμφέροντα των εκάστοτε ισχυρών.

Κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης, έχει επανειλημμένως κάνει δυναμικές παρεμβάσεις υπέρ Ευρωπαϊκών λύσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης καθώς και της ανεργίας, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η Δράση στηρίζει ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής."

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013