Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

06/01/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νομικές διαδικασίες για αποζημιώσεις από τις ξένες εταιρίες που ωφελήθηκαν από τις μίζες στους εξοπλισμούς

Ζητά από την Κυβέρνηση η ΔΡΑΣΗ
 


Με την αποκάλυψη των προσώπων που ενεπλάκησαν και των εταιρειών που ωφελήθηκαν από τις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα, παρέχεται στην κυβέρνηση η ευκαιρία να αποκαταστήσει τουλάχιστον κατά ένα μέρος την τεράστια οικονομική ζημία που έχει υποστεί η χώρα μας.

Το εσωτερικό και το διεθνές δίκαιο της παρέχουν ένα σημαντικό νομικό οπλοστάσιο που περιλαμβάνει τη δυνατότητα ν' ασκηθούν αγωγές αποζημιώσεως ενώπιον ελληνικών και ξένων δικαστηρίων και το δικαίωμα επιβολής διοικητικών κυρώσεων[1], ενώ υποχρεώνει σε νομική συνδρομή και τα κράτη, όπου εδρεύουν οι εταιρείες που φέρονται ότι δωροδόκησαν Έλληνες αξιωματούχους[2].

Η Δράση ζητά από την κυβέρνηση να εκμεταλλευθεί κάθε δυνατότητα που της παρέχει το θεσμικό πλαίσιο και επισημαίνει ότι κανείς συμβιβασμός δεν πρέπει να γίνει με τις ξένες εταιρίες, αν δεν συνεργαστούν πραγματικά στην αποκάλυψη όλων των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων που δωροδοκήθηκαν.

________________________________________________________________________________________________________________

[1] Οικονομικά οφέλη πέτυχαν ακόμα και χώρες όπως η Νιγηρία, η Γκάνα, το Ιράκ και η Τζαμάικα σε αντίστοιχες περιπτώσεις, πολύ μικρότερης μάλιστα έκτασης και σημασίας.

[2] http://www.oecd.org/corruption/oecdantibriberyconvention.htm

 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013