Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

13/01/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λίστα Λαγκάρντ: Επειδή πολλοί μιλούν για «ρυθμούς χελώνας» στην έρευνα

Μην προσβάλλετε τις χελώνες!

 

Σύμφωνα με την κατάθεση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλου στην Βουλή, η επεξεργασία των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ, η οποία αποτελεί κορυφαίο ζήτημα στην πολιτική ζωή της χώρας επί 2 και πλέον χρόνια, είναι ακόμη στην αρχή της αφού μόνο 266 άτομα από τα 1700 περίπου είναι σε στάδιο ελέγχου. Ανέφερε ακόμη ότι έχουν βρεθεί στοιχεία που δικαιολογούν απαιτήσεις του δημοσίου 10 εκατ. Ευρώ μέχρι τώρα.

Για ένα πολύ μεγάλο θέμα, γύρω από το οποίο έχουν χτιστεί πολλοί προσφιλείς μύθοι, ένας από τους οποίους είναι ότι για όλα τα προβλήματα της χώρας ευθύνονται εκείνοι που έβγαλαν «μαύρα» χρήματα στο εξωτερικό και ότι η λύση «για πάσα νόσο» είναι να τα φέρουμε πίσω, για ένα ζήτημα για το οποίο κορυφαίος Υπουργός θα αντιμετωπίσει το Ειδικό Δικαστήριο, η κυβέρνηση και οι υπηρεσίες της βαδίζουν με ρυθμό χελώνας, αφήνοντας το ζήτημα να αραχνιάζει.

Γιατί άραγε αφήνεται η πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας όμηρος των μύθων και των απειλών που συναρτώνται με την περιβόητη λίστα;

Είναι προς το συμφέρον όλων, πολιτείας, πολιτικού κλίματος, συμμετεχόντων στην λίστα, πολιτών, να ξεκαθαρίσει ταχύτατα το πραγματικό αντικείμενο της λίστας, να διαχωρίσουμε τους μύθους από την πραγματικότητα, να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν και να κοιτάξουμε μπροστά.

Η διατήρηση της νοσηρής εκκρεμότητας δηλητηριάζει τόσο το οικονομικό όσο και το πολιτικό κλίμα.

Τελειώνετε.

 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013