Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

15/01/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ούτε κρίση, ούτε λύση

Δήλωση του Προέδρου της Δράσης, Ευρωβουλευτή Θόδωρου Σκυλακάκη για τη συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου

Μόνη διέξοδος  η προώθηση ενός εθνικού σχεδίου ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων

"Η χθεσινή συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου, ήταν ενδεικτική της στάσης που θα ακολουθήσουν οι σήμερα κυρίαρχες δυνάμεις στην Ευρώπη στο επόμενο διάστημα:

Καλά λόγια για την χώρα μας, ευγενική αλλά αυστηρή επισήμανση της καταλυτικής ανεπάρκειας της κυβέρνησης από πλευράς μεταρρυθμίσεων (χαρακτηριστική η επισήμανση του επικεφαλής των σοσιαλιστών κ. Σβόμποντα, ότι η Ελλάδα μετά από τέσσερα χρόνια βρίσκεται «στην αρχή» της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας!) και έλλειψη βούλησης για οποιαδήποτε πρωτοβουλία σε σχέση με την Ελλάδα μέχρι τις ευρωεκλογές.

Η πολιτική της Ευρώπης έναντι της Ελλάδας, που συνοψίζεται με την φράση «ούτε κρίση, ούτε λύση», κρύβει πολύ μεγάλους κινδύνους.

Πρώτον, γιατί ωθεί την κυβέρνηση, που προωθούσε με το στανιό τις όποιες μεταρρυθμίσεις, σε πλήρη αδράνεια. Ήδη με το αμφιλεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα που προέρχεται εν μέρει από περικοπή του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων και εν μέρει από αναβολή πληρωμής συντάξεων, η κυβέρνηση ετοιμάζει προεκλογικούς διορισμούς και παροχές. «Τι είχες Γιάννη…».

Ταυτόχρονα, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η Ευρώπη που θα προκύψει από τις ευρωεκλογές θα έχει την βούληση να αναλάβει την οποιαδήποτε πρωτοβουλία σε σχέση με την Ελλάδα.

Μόνη διέξοδος είναι  η προώθηση ενός εθνικού σχεδίου ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων που θα βασίζεται σε λιγότερους φόρους, λιγότερο κράτος και εκπαραθύρωση του κομματισμού από τις κρατικές λειτουργίες.

Την πολιτική αυτή δεν πρέπει όμως να την περιμένουμε να έρθει εισαγόμενη από την Ευρώπη. Πρέπει οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες να την επιβάλλουν με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές του Μαΐου."

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013