Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

21/01/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι ένα φάντασμα

Μειώστε φόρους και δαπάνες. Μόνο τότε θα δούμε «success story»

 

Το πρωτογενές πλεόνασμα αποτελεί κεντρικό πολιτικό επιχείρημα, πιθανόν το μόνο επιχείρημα της κυβέρνησης προκειμένου να στηρίξει την θεωρία του success story και να προχωρήσει σε προεκλογικές παροχές «παλαιού τύπου», δηλαδή στους συνήθεις πελάτες της.

Η απόφαση όμως του ΣτΕ για αναδρομική δικαίωση των ειδικών μισθολογίων οδήγησε τον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της ίδιας της κυβέρνησης να δηλώσει ότι φοβάται νέα ανάγκη ισοδυνάμων μέτρων ύψους 1 δις! 

Αν προστεθούν σ’ αυτά τα 350 χιλιάδες συνταξιοδοτικά δικαιώματα ανθρώπων που έχουν βγει στη σύνταξη αλλά δεν πληρώνονται και η πλασματική άσπρη τρύπα των ταμείων (επί των οποίων στηρίζεται η θεωρία περί πρωτογενούς πλεονάσματος), είναι σαφές γιατί επιστρέφουμε στην αβεβαιότητα και σε νέο στάδιο του αέναου μέχρι σήμερα φαύλου κύκλου:

Συνεχή νέα μέτρα, συνήθως φορολογικά, προκαλούν νέες αστοχίες, με συνέπεια να χρειάζονται νέα μέτρα.

Η ΔΡΑΣΗ έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα: Η υπεραισιοδοξία κάνει κακό στην χώρα και το πρωτογενές πλεόνασμα είναι ένα φάντασμα. Τερματίστε την ανοησία της εικονικής θετικής επικοινωνίας και μειώστε τους φόρους και τις κρατικές δαπάνες δραστικά και επειγόντως.

Μόνο τότε θα δούμε «success story».

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013