Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

21/01/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοροϊδία οι 200 απολύσεις επίορκων υπαλλήλων, σε μια χώρα όπου έχουν καταγραφεί εκατομμύρια δωροδοκίες

Μόνο 200 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν απολυθεί μέχρι τώρα, ενώ εκκρεμούν άλλες 500 περιπτώσεις, όπως ανακοίνωσε ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζής. Μερικά δε από τα παραδείγματα που έδωσε στη δημοσιότητα είναι εξοργιστικά (π.χ ατιμωρησία εκπαιδευτικού που είχε ασελγήσει σε παιδιά).

Πρόκειται για ξεκάθαρη κοροϊδία, την ίδια στιγμή μάλιστα που, όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα που συνέταξε για την Ειδική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Οργανωμένο Έγκλημα, τη Διαφθορά και το Ξέπλυμα Χρήματος,  ο Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Δράσης κ. Θ. Σκυλακάκης, διαχρονικά καταγράφονται περισσότερες από 1.000.000 δωροδοκίες ετησίως στην Ελλάδα!!

Είναι προφανές ότι 700 άνθρωποι δεν προλάβαιναν (όσο μεγάλη κι αν ήταν η "παραγωγικότητά τους") να διεκπεραιώσουν 4-5 εκ. υποθέσεις δωροδοκίας της τελευταίας 5ετίας. Μας λείπουν δεκάδες χιλιάδες επίορκοι από τον λογαριασμό γιατί ποτέ κανείς στα σοβαρά δεν έψαξε να τους βρει. Όπως είναι προφανές ότι δεν υπάρχει πραγματική βούληση σύγκρουσης με τη διαφθορά στο δημόσιο και ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός για μείωση του δημοσίου τομέα μέσω απολύσεων των επίορκων υπαλλήλων αποτελεί απλώς ευχολόγιο.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013