Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 


Στις 22 και 23 Φεβρουαρίου διεξάγεται το 3ο Τακτικό Συνέδριο της Δράσης.

Το Συνέδριο των πολιτών που ζητούν τα ίδια πράγματα που ζητά σταθερά η Δράση από την ίδρυσή της. Μια ανοιχτή, δημοκρατική κοινωνία, κράτος δικαίου και ελεύθερη οικονομία που θα επιτρέψει στους παραγωγικούς Έλληνες του ιδιωτικού τομέα να παράγουν πλούτο και στους παραγωγικούς δημόσιους υπάλληλους να υπηρετούν τον πολίτη αμειβόμενοι αξιοπρεπώς. Εκείνους που θέλουν σύγχρονη παιδεία και εγγύηση της ελευθερίας, της ασφάλειας και της περιουσίας των πολιτών. Που θέλουν ένα κοινωνικό κράτος που δεν θα παίρνει από τους φτωχούς για να επιδοτεί ανύπαρκτους αναξιοπαθούντες, αλλά θα βοηθά τους πραγματικά αδύναμους, θα στηρίζει τους άτυχους και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπή γηρατειά στους απόμαχους.

Όλοι αυτοί οι πολίτες, ανεξάρτητα από το αν μας έχουν ψηφίσει ή όχι στο παρελθόν, αναγνωρίζουν σήμερα ότι έχει έρθει επιτέλους η ώρα της Δράσης. Στο πνεύμα της πιο επίκαιρης από ποτέ ιδρυτικής μας διακήρυξης, απευθύνουμε το ίδιο κάλεσμα σε «…όλους τους πολίτες, που μαζί μας αναφωνούν με αγανάκτηση ‘δεν πάει άλλο’, να απεγκλωβιστούν από τα παρακμιακά κομματικά κατεστημένα και να συστρατευθούν μαζί μας. […] όλους τους προοδευτικούς πολίτες, κεντροαριστερούς και κεντροδεξιούς, σοσιαλδημοκράτες και φιλελεύθερους, εκσυγχρονιστές και πραγματιστές, να συνεργασθούμε, ώστε να αναστρέψουμε την ακάθεκτη πορεία μας προς την παρακμή».

Κύρια επιδίωξη του Συνεδρίου είναι να επιτύχουμε μια ευρύτατη συμμαχία δυνάμεων για να προωθήσουμε όλες εκείνες τις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να σταθεί ξανά στα πόδια της και να προχωρήσει με περηφάνια στο δρόμο του μέλλοντος, ως ένας ισχυρός εταίρος στον πυρήνα των χωρών της Ευρώπης. Το αίτημα αυτό είναι ιδιαίτερα επίκαιρο μια και σύντομα θα δοκιμάσουμε τις δυνάμεις αυτές στις προσεχείς Ευρωπαϊκές και Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Παράλληλα θα έχουμε την ευκαιρία, με τις δημοκρατικές και ανοικτές διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό μας, να ψηφίσουμε νέα όργανα της Δράσης δίνοντας την δυνατότητα σε νέους πολίτες να την πλαισιώσουν και να εμπλουτίσουν την πορεία της. Όπως σε όλα τα συνέδρια της Δράσης, θα επικαιροποιήσουμε επίσης τις πολιτικές μας προτάσεις και θέσεις και θα αποφασίσουμε για την ηγεσία μας.

Η ώρα για Δράση είναι τώρα. Συμμετέχοντας στο Συνέδριο, δεν συμμετέχεις απλώς σε μια «αποστειρωμένη» κομματική διαδικασία. Δημιουργείς ένα κόμμα αρχών, αξιών και απόλυτης διαφάνειας. Διαμορφώνεις μαζί με άλλους ενεργούς πολίτες έναν νέο πολιτικό φορέα που θα προσπαθήσει να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό και να δώσει ελπίδα στον τόπο.

Συμμετέχεις στη Δράση, συμμετέχεις στη Λύση.

Ελάτε μαζί μας να αλλάξουμε την Ελλάδα.Δράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013