Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

10/02/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαψεύδει η Ν.Δ. τον Επίτροπο Αλμούνια;

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης σχολιάζοντας στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, την απάντηση του Χ. Αλμούνια προς τον Θ. Σκυλακάκη από την οποία προκύπτει ότι τα δάνεια Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ έχουν σταματήσει να εξυπηρετούνται από το 2013, ισχυρίστηκε ότι τα "δάνεια της Ν.Δ εξοφλούνται κανονικά παρά τα υψηλότατα επιτόκια που πληρώνει" καθώς και ότι " Ο κ. Σκυλακάκης ερμηνεύει τον κ. Αλμούνια όπως νομίζει".

Τούτων δοθέντων, η ΔΡΑΣΗ υπενθυμίζει την επίμαχη τοποθέτηση του κ. Αλμούνια στην ερώτηση του κ. Σκυλακάκη:"Τρεις από τις τέσσερις υπό παρακολούθηση τράπεζες έχουν χορηγήσει δάνεια στα πολιτικά κόμματα που αναφέρετε στην ερώτησή σας. Η συντριπτική πλειονότητα των εν λόγω δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα ήδη από τον Ιανουάριο του 2013."

"Three of the four monitored banks hold loans to the political parties described in your question. The vast majority of these loans are non-performing, as they were already in January 2013."

Από τα δύο κόμματα με βάση τους δικούς τους ισολογισμούς η ΝΔ είχε ήδη 145 εκ χρέη το τέλος του 2012. Το ΠΑΣΟΚ είχε κάπως λιγότερα.

Συνεπώς, είναι αδύνατον και η " συντριπτική πλειοψηφία" (δηλαδή το 70-80%), των δανείων των δύο κομμάτων να μην εξυπηρετούνται όπως λέει η απάντηση Αλμούνια και ταυτόχρονα η Νέα Δημοκρατία - που έχει τουλάχιστον το 50% αυτών των δανείων να εξυπηρετεί κανονικά τα δάνειά της, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μουρούτης.

Ένας εκ των δύο δεν λέει την αλήθεια.

Βάσει δε του τελευταίου επιτοκίου που γνωρίζουμε (πάνω από 8%), από πλευράς Αγροτικής που είχε την συντριπτική πλειοψηφία των δανείων της ΝΔ, για τόκους μόνο (όχι επιστροφή κεφαλαίου), η ΝΔ θα έπρεπε να πληρώνει 11 με 12 εκ. ευρώ. Δηλαδή, πολύ περισσότερο από την ετήσια κρατική επιχορήγηση της ΝΔ το 2013 που είναι της τάξεως των 6 εκ. ευρώ.

Συνεπώς, οφείλει ο κ. Μουρούτης και η Ν.Δ πρώτον να διαψεύσουν επισήμως και δημοσίως τον κ. Αλμούνια και ταυτόχρονα η Ν.Δ να εμφανίσει όλα τα στοιχεία για τα δάνειά της.

Πόσα πληρώνει για αυτά και με τι χρήματα;

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013