Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

16/02/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με δανεικά η κυβέρνηση θέλει να κάνει προεκλογικές παροχές εις βάρος των ανέργων και του παραγωγικού ιδιωτικού τομέα

Την ώρα που ο ιδιωτικός τομέας στενάζει από την έλλειψη ρευστότητας και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σ’ αυτόν παραμένουν απλήρωτοι, την ώρα που 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι και εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους στερούνται την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μοιράσει 1 δις για προεκλογικές παροχές.
 
Είναι δε ψέμα ότι τα χρήματα θα βρεθούν από το «πρωτογενές πλεόνασμα». Τα χρήματα θα είναι πάλι δανεικά από την Ευρώπη και το ΔΝΤ, μια που το πρωτογενές πλεόνασμα δεν φτάνει για να πληρώσουμε ούτε τους μισούς τόκους (και βέβαια καθόλου χρεολύσια του χρέους των 320 δις που έχει η χώρα, που θα παραμείνει τεράστιο όσο κι αν περικοπεί). Το χειρότερο είναι ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε καν πόσο θα είναι το «πρωτογενές πλεόνασμα», αφού η Επιτροπή και η Eurostat είναι επιφυλακτικές και η κυβέρνηση αλλάζει νούμερα από μέρα σε μέρα. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι περιλαμβάνει την περικοπή προγραμματισμένων δημοσίων επενδύσεων (200 εκ.) και ότι δεν έχει λάβει υπόψη του τα σχεδόν 350.000 συνταξιοδοτικά δικαιώματα που έχουν ήδη θεμελιωθεί και κανείς δεν κάνει τον κόπο να μάθει πόσο θα στοιχίσουν και από που θα πληρωθούν, ενώ είναι υπό διαπραγμάτευση και ο τρόπος κάλυψης του δεδομένου χρηματοδοτικού κενού της επόμενης διετίας.    
 
Η χώρα όμως θέλει παραγωγή και ανάπτυξη, όχι κομματάρχες. Θέλει λιγότερους φόρους και λιγότερο κράτος, όχι πάλι προεκλογικές παροχές με δανεικά.
 
Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013