Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

05/03/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προσφυγή της Δράσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη μη προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στην πραγματικότητα της αγοράς

Αν γίνει αποδεκτή, θα μειωθούν σοβαρά οι φόροι ακινήτων

Κορυφώνοντας την προσπάθειά της ενάντια στην υπερφορολόγηση των ακινήτων, όπως είχε δεσμευτεί, η Δράση κατέθεσε σήμερα αίτηση ακύρωσης της παράνομης παράλειψης  του υπουργείου Οικονομικών  να προσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες, ως όφειλε εκ του νόμου να κάνει, ήδη από το 2009. Αν η προσφυγή γίνει αποδεκτή, θα οδηγήσει σε μείωση των φόρων ακινήτων στα περισσότερα αστικά κέντρα, που μπορεί να φτάσει και το 30% συνολικά, ανακουφίζοντας εκατομμύρια φορολογούμενους. Ταυτόχρονα, η Δράση συνεχίζει την εκστρατεία της στο διαδίκτυο για την εξοντωτική φορολογία στα ακίνητα που έχει συγκεντρώσει ήδη 113 χιλιάδες επώνυμους υποστηρικτές, καθώς και την ενημέρωση των πολιτών με περίπτερα και φυλλάδια στις γειτονιές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων αστικών κέντρων. Αύριο, η εκστρατεία της συνεχίζεται με περίπτερο και ενημέρωση των πολιτών στο Μαρούσι.

Ο Πρόεδρος της Δράσης και Ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Η ΔΡΑΣΗ θα δώσει τόσο πολιτικά όσο και νομικά μέχρι τέλους τη μάχη ενάντια στην υπερφορολόγηση της περιουσίας των πολιτών, που οδηγεί τα ακίνητα σε δήμευση και τους ιδιοκτήτες σε απόγνωση. Ο δρόμος για την ανάπτυξη δεν περνάει από τη συνεχή αύξηση της φορολογίας αλλά από τη δραστική μείωση των δαπανών του Δημοσίου, ώστε επιχειρήσεις και νοικοκυριά να αναπνεύσουν και να μπορέσουν να δημιουργήσουν ελεύθερα."

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013