Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

10/03/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2,6 εκατ. πολίτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές εξουθενώνονται κ. Στουρνάρα!

Για να κάνει ο κ. Σαμαράς νέους διορισμούς και προεκλογικές παροχές;

Η σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία 2,6 εκατ. φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία και αδυνατούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών και ότι οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές το 2013 ανήλθαν σε 10 δισ. ευρώ., αποδεικνύει το αδιέξοδο της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ιδίως όταν ταυτόχρονα υπάρχουν ένα εκατομμύριο νοικοκυριά που χρωστούν στη ΔΕΗ, 2 εκ. κόκκινα δάνεια και 370 χιλ. ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους.

Η συγκυβέρνηση οδηγεί σε απόγνωση και σε νομικές περιπέτειες τους μισούς φορολογουμένους της χώρας. Ονειρεύεται ανάκαμψη σε μια οικονομία στην οποία το ίδιο το κράτος έχει οδηγήσει εκατομμύρια πολίτες στα όρια της χρεοκοπίας. Με την υπερφορολόγηση επιδείνωσε την ύφεση -που κάνει το 1929 να φαντάζει ανέμελος περίπατος- και τιμωρεί όσους δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τους εξουθενωτικούς φόρους. Υπερφορολογεί για να κάνει διορισμούς (γεμάτα τα πρωτοσέλιδα με νέους διορισμούς) και προεκλογικές παροχές εν όψει ευρωεκλογών.

Η Δράση επαναλαμβάνει ότι στην Ελλάδα χρειάζεται άμεση στήριξη ο παραγωγικός και εξωστρεφής ιδιωτικός τομέας, γιατί μόνο από εκεί θα προέλθει η ανάκαμψη. Δεν χρειαζόμαστε υπερφορολόγηση, χρειαζόμαστε μία πολιτική δραστικά λιγότερων φόρων και μικρότερου κράτους.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013