Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

11/03/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση του Προέδρου της Δράσης και ευρωβουλευτή Θόδωρου Σκυλακάκη στη συζήτηση για την τρόικα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

"Γιατί απέτυχε η Τρόικα"

Θα μιλήσω μόνο για την Ελλάδα όπου η τρόικα έπεσε θεαματικά έξω στις προβλέψεις της για την ύφεση, την ανεργία, τις εξαγωγές και τις αποκρατικοποιήσεις (από το 2011 της έλεγα ότι τα 50 δις που διαφήμιζε ως πιθανά έσοδα αποκρατικοποιήσεων ήταν φαντασίωση).

Γιατί απέτυχε; Γιατί ενώ στην Ελλάδα το πρόβλημα ήταν ένα τεράστιο πελατειακό κράτος που οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία, η τρόικα ανέχθηκε μια πολιτική υπερφορολόγησης του ιδιωτικού τομέα και προστασίας του πελατειακού κράτους.

Ακόμα και σήμερα, ενώ 5% του ελληνικού ΑΕΠ δίδεται σε συντάξεις για πολίτες κάτω των 65 ετών, συνεχίζει η συνταξιοδότηση προνομιούχων στα 50 και τα 55.

Ενώ η υπερφορολόγηση οδηγεί το 15% των νοικοκυριών στην ατομική χρεοκοπία, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για προεκλογικούς διορισμούς και παροχές.

Αντί για μια πολιτική λιγότερων φόρων, μικρότερου κράτους, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης με βάση τον ιδιωτικό τομέα, η τρόικα άφησε να χρησιμοποιηθούν δεκάδες δις των Ευρωπαίων και Ελλήνων φορολογουμένων για να συντηρηθεί σε εκδοχή μίνι το ελληνικό πελατειακό κράτος απ’ όπου αντλούν δύναμη τα κυβερνητικά κόμματα. Για αυτό απέτυχε στην Ελλάδα.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013