Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

10/04/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το κράτος μπαταχτσής σε νέες δόξες το πρώτο δίμηνο του 2014 Σχεδόν μισό δις αυξήθηκαν οι οφειλές προς τους ιδιώτες

Την ώρα που η κυβέρνηση κυνηγά τους ιδιώτες, τους διώκει ποινικά και κατάσχει σπίτια και καταθέσεις για οφειλές προς το Δημόσιο και τα ιδιωτικά ταμεία, το κράτος μπαταχτσής γνωρίζει νέες ημέρες δόξας. Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, αυξήθηκαν πάλι σχεδόν κατά μισό δισεκατομμύριο οι οφειλές του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα το πρώτο δίμηνο του 2014, φτάνοντας τα 4,6 δις ευρώ. Οι υποχρεώσεις προς τον ιδιωτικό τομέα, που επρόκειτο -με βάση το δεύτερο μνημόνιο- να μηδενιστούν εντός του 2012, τώρα, με βάση τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά θα συνεχιστούν και το 2015. Κάποιοι περιμένουν ακόμα και τέσσερα χρόνια για να πάρουν πίσω τα χρήματα που τους χρωστούν.
Ο στραγγαλισμένος από την υπερφορολόγηση παραγωγικός ιδιωτικός τομέας συνεχίζει να πληρώνει το τίμημα της διατήρησης του μεγάλου πελατειακού κράτους και την πολιτική της καθυστέρησης ή ελαχιστοποίησης των μεταρρυθμίσεων που ακολουθεί η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.
Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να δώσουν τέλος στην πολιτική της υπερφορολόγησης, στέλνοντας το μήνυμα στις 25 Μαΐου ότι υπάρχει και μπορεί να εφαρμοστεί μια διαφορετική πολιτική. Η πολιτική που προτείνει η Δράση και ο ευρύτερος φιλελεύθερος μεταρρυθμιστικός χώρος. Λιγότεροι φόροι, μικρότερο κράτος. Τόπο στους παραγωγικούς Έλληνες.
 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013