Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

11/04/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαγωγείς: η κυβέρνηση τους φορολογεί σαν να ήταν Σουηδία και τους παρέχει υπηρεσίες υποσαχάριας Αφρικής

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το εξαγωγικό εμπόριο, η χώρα μας "πατώνει" στην "αποτελεσματικότητα και υπευθυνότητα των κρατικών θεσμών", καταλαμβάνοντας μόλις την 89η θέση μεταξύ 138 χωρών, ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σχεδόν ανυπέρβλητα εμπόδια πρόσβασης σε χρηματοδότηση (121η στην κατάταξη - οι ξένοι συνεργάτες δεν δέχονται εγγυητικές ελληνικών τραπεζών και απαιτούν εξόφληση μετρητοίς ή εγγύηση σε ρευστό).

Σύμφωνα με την έκθεση, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις καλούνται να ανταποκρίνονται σε 1.755 διαφορετικές δασμολογικές και φορολογικές επιβαρύνσεις, ενώ είναι γνωστό ότι το κράτος κάνει μέχρι και τρία χρόνια να τούς επιστρέψει τον ΦΠΑ!

Μετά από τέσσερα χρόνια "μεταρρυθμίσεων", με την ανεργία να έχει ξεπεράσει το 27%, οι παραγωγικοί Έλληνες βρίσκουν μπροστά τους το θηριώδες κράτος που φορολογεί σαν να ήτανε Σουηδία και προσφέρει υπηρεσίες υποσαχάριας Αφρικής.

Η κυβέρνηση μοιράζει χρήματα σε προεκλογικές παροχές και νέα δάνεια στα κόμματα, αλλά δεν έχει κανένα χρήσιμο σχέδιο αναζωογόνησης της πραγματικής οικονομίας και αντιμετώπισης της ανεργίας.

Οι 1.500.000 άνεργοι και όλοι οι παραγωγικοί Έλληνες έχουν την ευκαιρία στις εκλογές να την αφυπνίσουν ψηφίζοντας Δράση, που πραγματικά ενδιαφέρεται για το μέλλον τους.
 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013