Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

14/04/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιτήδευμα «Μαυραγάνης»

Άλλη μία ανεφάρμοστη υπουργική απόφαση, που εγκλωβίζει σε φορολογικό παραλογισμό ανυποψίαστους και καλόπιστους πολίτες και επενδυτές, αυξάνει τη διαφθορά και την ανεργία, (καθώς αποθαρρύνει τις επενδύσεις), δημοσιεύθηκε χθες στο ΦΕΚ από τον κ. Μαυραγάνη.

Σύμφωνα με αυτή, όποιος ιδιώτης π.χ. πούλησε ένα ακίνητο (πιθανόν επειδή δεν μπορούσε να πληρώνει πλέον τους υπέρογκους φόρους) και επένδυσε σταδιακά 500.001 ευρώ  εντός του 2014 στο χρηματιστήριο, πιστεύοντας στην ανάκαμψη της Ελλάδας, αντί να τα φάει στα μπουζούκια ή να τα στείλει στο εξωτερικό, θεωρείται αναπόφευκτα επιτηδευματίας και φορολογείται ανάλογα.

Η Δράση προτείνει να θεωρείται επίσης επιτηδευματίας όποιος εκ των κυβερνώντων αθροιστικά πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Έχει εκδώσει πάνω από 2 φορολογικά νομοσχέδια εντός 6 μηνών.
β) Έχει εκδώσει πάνω από 500 σελίδες σε ΠΟΛ, ερμηνευτικές εγκυκλίους και υπουργικές αποφάσεις εντός της ίδιας περιόδου, για να ερμηνεύσει το (α).

Προτείνει επίσης να προστεθεί στις κατηγορίες των επιτηδευμάτων «η κατά συνήθεια ταλαιπωρία των πολιτών και η θέσπιση νέων γραφειοκρατικών διαδικασιών που καταστρέφουν την ιδιωτική οικονομία». Και προτείνει στον κ. Μαυραγάνη να αναλάβει τιμητικά την ονοματοδοσία του νέου αυτού επιτηδεύματος. Μέχρι τότε για λόγους λειτουργικούς και συμβολικούς μπορεί να ονομάζεται «Μαυραγάνης».

Τέλος, η Δράση καλεί τους πολίτες να τιμωρήσουν στις εκλογές που έρχονται τα δύο κόμματα-επιτηδευματίες που με τις πολιτικές τους κατά του ιδιωτικού τομέα συστηματικά και κατά επάγγελμα υπονομεύουν την ανάπτυξη και αυξάνουν την ανεργία.
 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013