Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

15/04/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προσφυγή στο ΕΣΡ

Στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο προσέφυγαν Σκυλακάκης & Τζήμερος καταγγέλλοντας τον αποκλεισμό Δράσης και Δημιουργίας ξανά! από τα δελτία ειδήσεων

Στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο προσέφυγαν οι Πρόεδροι των κομμάτων “Δημιουργία, ξανά!" και “Δράση" κ.κ. Θάνος Τζήμερος και Θεόδωρος Σκυλακάκης, καταγγέλλοντας τον συστηματικό αποκλεισμό τους από τα δελτία ειδήσεων των εθνικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

Ενώ τα δύο κόμματα, ως συνασπισμός, είχαν ποσοστό στις τελευταίες εκλογές 1,6%, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης είναι εν ενεργεία ευρωβουλευτής, ο Θάνος Τζήμερος είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και εκπροσωπούν στις ευρωεκλογές το τρίτο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κόμμα (ALDE, τη Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη), έχουν το ένα δέκατο του μεριδίου που τους αναλογεί στα δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές εκπομπές των εθνικών τηλεοπτικών σταθμών, κατά παράβαση του νόμου και του συντάγματος που προβλέπει «την υποχρέωση για αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων».

 Το φαινόμενο του σχεδόν ολοκληρωτικού αποκλεισμού από τα τηλεοπτικά δελτία που διαρκεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, επιβεβαιώνεται από τις σχετικές δημοσιευμένες μετρήσεις με βάση τις οποίες τα δύο κόμματα έχουν λιγότερο από 0,2% μερίδιο τηλεοπτικού χρόνου (ενδεικτική η περίοδος Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2013).

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013