Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

21/04/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο φόβος του «πολιτικού κόστους» ως δολοφόνος

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μία ακόμη υποκριτική αντιμετώπιση ενός μεγάλου κοινωνικού προβλήματος. Το πελατειακό κράτος και οι εκπρόσωποί του (παλαιοί και νέοι) δεν παίρνουν ως συνήθως σαφή και ξεκάθαρη στάση για τον νεκρό στην Κρήτη  και για τους βαρειά τραυματίες στην Οία, επειδή φοβούνται το όποιο «πολιτικό κόστος».

Ακόμα και η επίσημη Εκκλησία δεν αντιδρά, παρόλο που στα προαύλια των εκκλησιών κάθε  Ανάσταση  άνθρωποι τραυματίζονται ή και σκοτώνονται.

Η τήρηση των νόμων είναι υποχρέωση όλων, υπεράνω εθίμων, άγραφων νόμων και εορταστικής ανοχής, όχι ως αυτοσκοπός, αλλά επειδή έχει πρακτικό αντίκρισμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο πρακτικός σκοπός είναι η προστασία του ύψιστου αγαθού της ανθρώπινης ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών.

Αδιαφορώντας για το «πολιτικό κόστος», η Δράση καλεί την Πολιτεία να αναλάβει εκστρατεία για το θέμα της παράνομης οπλοκατοχής στην Κρήτη και, μαζί με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, να περιφρουρήσουν στο μέλλον αποτελεσματικά την γιορτή της Ανάστασης, ώστε και οι πιστοί να μπορούν να προσέρχονται άφοβα στις Εκκλησίες αλλά και να διασφαλιστεί η μεγαλοπρέπεια που αρμόζει σε μια γιορτή που είναι τόσο σημαντική για τους περισσότερους Έλληνες πολίτες.

Η  «διασκέδαση» των πολλών δεν μπορεί να έχει ως τίμημα την άσκοπη απώλεια έστω και μιας ανθρώπινης ζωής ούτε τη δυστυχία που φέρνει σε μια οικογένεια ο θάνατος και η αναπηρία.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013