Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

06/05/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φοιτητικές εκλογές: σπουδάζοντας κομματοκρατία

Οι σημερινές φοιτητικές εκλογές στα Πανεπιστήμια είναι, όπως κάθε χρόνο, ένα κακέκτυπο της ελληνικής πολιτικής σκηνής: οι φοιτητές «διαπαιδαγωγούνται» στη συναλλαγή με τα κόμματα, στην ήσσονα προσπάθεια, στη διεκδίκηση δικαιωμάτων χωρίς υποχρεώσεις, στον οπαδισμό και στην καταστροφή ξένης περιουσίας.
Τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου, που έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους στα Πανεπιστήμια και φιλοδοξούν να δημιουργήσουν τους αφισοκολλητές πελάτες του μέλλοντος, στρατολογούν και εκπαιδεύουν, με τους κανόνες που και τα ίδια λειτουργούν, τον πολιτικάντη του αύριο.
Απουσιάζουν η ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων της ανώτατης εκπαίδευσης και η προώθηση λύσεων που θα κάνουν τα ελληνικά Πανεπιστήμια ισάξια των καλύτερων της Ευρώπης.
Απουσιάζει η πραγματική πολιτική, κυριαρχεί η πελατειακή λογική. Η σιωπηλή πλειονότητα των σοβαρών φοιτητών και των καθηγητών εξοστρακίζονται από ένα σύστημα που συνεχώς βυθίζει τα Πανεπιστήμια στην παρακμή.
Μέσω της εκπαίδευσης η χώρα φτιάχνει τους πολίτες του μέλλοντος.
Η κατάσταση στα Πανεπιστήμια δείχνει ότι παρά την ισχυρή κρίση στην οποία έφεραν την Ελλάδα οι τακτικές του παρελθόντος, τα κυρίαρχα κόμματα τίποτα δεν άλλαξαν, τίποτα δεν έμαθαν. Είναι φορείς του παρελθόντος που πρέπει να ξεπεράσουμε.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013