Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

07/05/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιστολή του στο ΕΣΡ ο πρόεδρος του ALDE, Γκυ Φερχόφσταντ, καταγγέλλει τη φίμωση των Γεφυρών (Δράση και Δημιουργία, ξανά!) από τα συστημικά ΜΜΕ

Με επιστολή του προς το ΕΣΡ, ο Γκυ Φερχόφσαντ, Πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) και υποψήφιος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζήτησε τη λήψη όλων των νόμιμων μέτρων για την εξασφάλιση της προβολής των κομμάτων Δράση και Δημιουργία, ξανά! από τα ΜΜΕ. Η Δράση και Δημιουργία, ξανά! είναι τα μόνα κόμματα στην Ελλάδα που στηρίζουν τους Φιελελεύθερους στην Ευρώπη.

«Σας καλώ να λάβετε όλα τα νόμιμα μέτρα για να υποχρεώσετε τα τηλεοπτικά δίκτυα να προβάλουν τα δύο κόμματα όπως ο νόμος ορίζει και σε ποσοστό τουλάχιστον ίσο με την εκλογική τους δύναμη, ώστε να επαναφέρετε τον πλουραλισμό, την ίση αντιμετώπιση όλων των κομμάτων και την κάλυψη των πολιτικών τους δραστηριοτήτων», αναφέρει ο κ. Φερχόφσταντ.

Η παρέμβαση του κ. Φερχόφσταντ έρχεται σε συνέχεια της από 15/4 καταγγελίας των Προέδρων των δύο κομμάτων, Θόδωρου Σκυλακάκη και Θάνου Τζήμερου, που μέχρι σήμερα, έναν μήνα μετά, παραμένει αναπάντητη. Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσαν στο ΕΣΡ, τα δύο κόμματα, που ως συνασπισμός είχαν ποσοστό 1,6% στις τελευταίες εθνικές εκλογές, έχουν λιγότερο από 0,2% του τηλεοπτικού χρόνου (ενδεικτική περίοδος Οκτ.-Δεκ. 2013).

Η φίμωση των δύο κομμάτων από τα συστημικά ΜΜΕ γίνεται σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τα κόμματα του πελατειακού τόξου, που με την πρόσφατη απόφασή τους για την κατανομή του προεκλογικού ραδιοτηλεοπτικού χρόνου αποκλείουν όλα τα μικρά κόμματα από το 80% του χρόνου, κατά παράβαση της αρχής της αναλογικής ισότητας που προβλέπεται στο Σύνταγμα και κατά παράβαση της απόφασης 3427/2010 της ολομέλειας του ΣτΕ που εκδόθηκε μετά από αίτηση ακύρωσης που είχε καταθέσει η Δράση. Τα δύο κόμματα προσέφυγαν και αυτή τη φορά στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της διακομματικής επιτροπής.

Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, κύριοι της κυβέρνησης. Οι πολίτες θα απαντήσουν στην κάλπη στις 25 Μαΐου, ψηφίζοντας Γέφυρες, για να ακούγεται δυνατά, στην Ευρώπη και την Ελλάδα, η φιλελεύθερη πρόταση για την οικονομία, το κοινωνικό κράτος και την αλληλεγγύη των χωρών.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013