Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

08/05/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κ. Στουρνάρα, μην προχωρείτε το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό!


Περιφρονώντας τις διαμαρτυρίες που υψώνονται από κάθε κατεύθυνση και σε όλη την Ελλάδα ενάντια στο νομοσχέδιο που προβλέπει, πρακτικά, την παραχώρηση της εκμετάλλευσης σχεδόν του συνόλου των παραλιών σε ιδιώτες, ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας ενημέρωσε σήμερα τη Βουλή για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες «θα καταστεί ευκολότερη, αλλά πάντα υπό προϋποθέσεις, η αξιοποίηση της καταπατημένης δημόσιας περιουσίας» από ιδιώτες στον αιγιαλό!

Η Δράση στηρίζει την ιδιωτική επιχειρηματικότητα στις παραλίες, με αυστηρές όμως προϋποθέσεις και δυνατότητα πρόσβασης στον αιγιαλό για όσους δεν επιθυμούν να αγοράσουν υπηρεσίες. Είναι αντίθετη στην νομιμοποίηση αυθαιρέτων οπουδήποτε στη χώρα, που καταστρατηγεί κάθε έννοια κράτους δικαίου και ισονομίας και, στην περίπτωση επιχειρήσεων, στρεβλώνει τον ανταγωνισμό εις βάρος των νομοταγών. Αν είναι να νομοθετούμε έτσι, τότε ας αμνηστεύσουμε και τις επιχειρήσεις που δεν εκδίδουν αποδείξεις!

Η Δράση έχει ήδη ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου για λόγους που εξέθεσε αναλυτικά. Επαναλαμβάνουμε την έκκληση αυτή – το θέμα δεν είναι κομματικό, είναι προς το συμφέρον όλης της Ελλάδας και των Ελλήνων. Όποιος δεν πείθεται, ας κάνει μια βόλτα στις κατεστραμμένες από κουφάρια παραλίες της Ισπανίας, που δοκίμασε τη συνταγή Στουρνάρα και τώρα μετράει ανεπανόρθωτες πληγές.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013