Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

15/05/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άλλη μία αστοχία της ΓΓΔΕ που στοιχίζει στην Ελλάδα

Οι Έλληνες φορολογούμενοι είναι παγιδευμένοι, οι ξένοι επενδυτές όμως δεν θα έρθουν ποτέ με τέτοιες πολιτικές!


Οι καρεκλοκένταυροι γραφειοκράτες που τα τελευταία χρόνια με δεκάδες καφκικούς φορονόμους και εκατοντάδες εμπαθείς εγκυκλίους έχουν συμβάλλει δυναμικά στην εκτίναξη της ανεργίας, απέκτησαν έστω και για δευτερόλεπτα μια ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα: μετά τις αθρόες πωλήσεις ελληνικών ομολόγων στις οποίες οδήγησε η εγκύκλιος 1117 για τη φορολόγηση όσων ξένων είχαν επενδύσει σε αυτά, το ΥΠΟΙΚ την ανακάλεσε άρον-άρον. Το συνταξιοδοτικό ταμείο από το Γουίνιπεγκ της Μανιτόμπα που αγόρασε Ελληνικά ομόλογα, δεν θα πρέπει τελικά να αναζητήσει ανάμεσα στις πολικές αρκούδες γνήσιο υπογραφής και επικυρωμένα αντίγραφα.

Η Δράση καλεί τους φορομπήχτες του Υπουργείου Οικονομικών, και ειδικά τον κ. Χάρη Θεοχάρη της ΓΓΔΕ, να διατηρήσουν αυτή την επαφή με την πραγματικότητα και σε θέματα που αφορούν τους ημεδαπούς φορολογούμενους. Και τους υπόσχεται κάτι που δεν μπορούν να το φανταστούν ούτε στα βαθύτερα τεφτέρια τους: Αν φερθούν με απλή λογική και εντιμότητα στους Έλληνες φορολογούμενους ο πρώτος κερδισμένος θα είναι τα δημόσια έσοδα.

Η επίμαχη εγκύκλιος που επέβαλε έναν ακόμα φόρο έκλεινε με τη φράση-παρωδία «αυτή η κυβέρνηση έχει στόχο τη μείωση της φορολογίας». Ούτε που θέλουμε να σκεφτούμε τι θα είχαν σκαρφιστεί στο ΥΠΟΙΚ αν είχαν στόχο την αύξηση της φορολογίας!

Η Δράση καλεί τους ψηφοφόρους να στηρίξουν Γέφυρες (Δράση και Δημιουργία, ξανά!) στις Ευρωεκλογές, τον μόνο συνδυασμό που πιστεύει ότι η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη προϋποθέτει το κράτος να ζητάει από τους νομοταγείς Έλληνες πολίτες μόνο φόρους που μπορούν πράγματι να πληρώσουν.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013