Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

25/06/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένας χρόνος συνεχούς μείωσης των εξαγωγών χωρίς καμία αντίδραση

Η πτώση των εξαγωγών δεν είναι υπόθεση του πρώτου τετραμήνου. Συμπληρώνεται ένας χρόνος πτωτικής πορείας, την οποία κυβέρνηση και δανειστές (για πολιτικούς λόγους – «success story» κ.λπ.), επιλέγουν στρουθοκαμηλικά να αγνοούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ίδιο το ΔΝΤ ακόμα και στην έκθεσή του που βγήκε πριν λίγες μέρες μιλά για μικρή αύξηση εξαγωγών για το 2014 (κοντά στο 3%), που για να επιτευχθεί θα χρειαστεί άμεση και απότομη αναστροφή της πτωτικής πορείας, η οποία δεν διαφαίνεται.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικές στις διεθνείς αγορές όσο δεν μειώνεται το κόστος δανεισμού, το κόστος της ενέργειας και οι πάσης φύσεως κρατικές επιβαρύνσεις. Ο δρόμος της υπερφορολόγησης, των δειλών μεταρρυθμίσεων "με το στανιό" και η διατήρηση του αδιόρθωτου πελατειακού συστήματος που έχει επιλέξει η κυβέρνηση, δεν έχουν ούτε λογική ούτε μέλλον.

Δυστυχώς και η αντιπολίτευση στο σύνολό της σχεδόν ασχολείται είτε με την παρεμπόδιση των μεταρρυθμίσεων, είτε με αλλότρια. Ούτε καν η ίδια η επιχειρηματική κοινότητα δεν αντιδρά με την ένταση που θα έπρεπε.  Η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας δεν ανακτάται και η ανεργία παραμένει εκρηκτική. Κανείς δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί ότι η έξοδος από τον φαύλο κύκλο δεν είναι ούτε αυτονόητη ούτε δρομολογημένη.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013