Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

06/07/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό δεν βελτιώθηκε, οι ενστάσεις μας παραμένουν

Η Δράση στηρίζει τον συμβολικό υπερμαραθώνιο του Άγη Εμμανουήλ


Η Δράση, εν όψει της επαπειλούμενης εισαγωγής του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό στα θερινά τμήματα της Βουλής, τονίζει ξανά την αντίθεσή της με το νομοσχέδιο όπως είναι σήμερα.

Η προτεινόμενη συρρίκνωση του δημόσιου χώρου καταπατά ουσιαστικά ατομικά δικαιώματα πρόσβασης σε κοινά αγαθά, πολύ σημαντικά για τον ελληνικό τρόπο ζωής. Είμαστε υπέρ της ανάπτυξης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ιδιωτών στις παραλίες, αλλά με την διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης για όσους δεν επιθυμούν να αγοράσουν οποιεσδήποτε υπηρεσίες.

Πιστεύουμε επίσης, ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι βιώσιμη. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνεται χωρίς περιβαλλοντικά, αισθητικά και πολιτισμικά κριτήρια. Το σημείο επαφής του νερού με τη στεριά είναι ένα σύνθετο, εύθραυστο και παραγωγικό οικοσύστημα, το οποίο επιβάλλεται να διαχειριζόμαστε με επίγνωση των συνεπειών κάθε είδους παρέμβασης. Ασφαλώς όχι οριζόντια, ως απλό χώρο χωρίς άλλες ιδιότητες.

Τέλος, είμαστε απολύτως αντίθετοι σε κάθε πρόβλεψη νομιμοποίησης αυθαιρέτων (στον αιγιαλό ή αλλού), άλλη μία πατέντα καταστρατήγησης του κράτους δικαίου και της ισονομίας.

Για τους λόγους αυτούς η Δράση στηρίζει τη συμβολική προσπάθεια του Μαραθωνοδρόμου και ηθοποιού Άγη Εμμανουήλ που θα τρέξει 240 χλμ ακτογραμμής, από τον Ισθμό έως το Μαραθώνα από τις 8 ως τις 12  Ιουλίου.

Δεν τρέχει μόνος.

Καλούμε κι εμείς τα μέλη μας και τους  φίλους μας να τρέξουν μαζί του.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013