Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

31/07/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση εξαθλιώνει τους φορολογούμενους με τον ΕΝΦΙΑ

Κενές υποσχέσεις η μείωση των φόρων


Ο μήνας ξεκίνησε δυσάρεστα για χιλιάδες φορολογούμενους, που λαμβάνουν από σήμερα τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ. Θυμίζουμε ότι ο φόρος αυτός, πνευματικό παιδί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που μόνο στα λόγια υπόσχονται μείωση των φόρων:

  • Έχει αναμενόμενο ποσοστό εισπραξιμότητας μόλις 83%. Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενοι οδηγούνται εν γνώσει της κυβέρνησης στη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων χρεών και θα βρεθούν υπό την απειλή κατασχέσεων, διώξεων και φυλάκισης. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επέβαλλαν έναν φόρο με γνώμονα το πόσα θέλουν να εισπράξουν για να συντηρήσουν το πελατειακό κράτος και όχι ποια είναι η πραγματική φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, όπως επιβάλει το Σύνταγμα.
     
  • Έχει θεσμοθετηθεί τόσο πρόχειρα, ώστε με την εκκαθάριση η κυβέρνηση διαπίστωσε ότι χρεώνει στους φορολογούμενους περίπου 500 εκατ. ευρώ περισσότερα από όσα υπολόγιζε!
     
  • Υπολογίζεται επί αντικειμενικών αξιών απαράδεκτα υψηλών, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και παρανόμως δεν έχουν επικαιροποιηθεί εδώ και χρόνια. Η Δράση έχει προσφύγει στο ΣτΕ εναντίον της κυβέρνησης γι αυτό το θέμα.
     
  • Αν υπάρχουν ασάφειες στη δήλωση (μία από τις δεκάδες σύνθετες γραφειοκρατικές δηλώσεις που καλούνται κάθε χρόνο να συμπληρώνουν οι πολίτες), υπολογίζεται με τον δυσμενέστερο τρόπο για τον φορολογούμενο σύμφωνα με απόφαση της ΓΓΔΕ.

Φτάνει πια! Το μήνυμα της Δράσης, «λιγότεροι φόροι, μικρότερο κράτος» είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.

 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013