Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

29/10/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνδικαλισμός εναντίον κοινωνίας, σημειώσατε 1

Χρειάζεται άμεσα αλλαγή όλης της σχετικής νομοθεσίας

Με την ανοχή της κυβέρνησης, ο συνδικαλισμός λειτουργεί στην Ελλάδα με τρόπο στρεβλό και καταχρηστικό: δεν είναι μόνο οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων σε ώρα εργασίας (όπως για πολλοστή φορά συμβαίνει σήμερα με τους εργαζομένους στα μέσα συγκοινωνίας σταθερής τροχιάς), είναι και η κήρυξη απεργίας «δι αντιπροσώπων», που θίγει άμεσα τον εργαζόμενο, η χρηματοδότηση των συνδικαλιστικών φορέων από εργοδότες (βλ. ΔΕΗ), τα εξωφρενικά συνδικαλιστικά προνόμια, οι συνεχείς παραβιάσεις του νόμου για τις οποίες κανείς δεν τιμωρείται (π.χ. καταλήψεις ΠΑΜΕ).

Η Δράση προτείνει την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας ώστε να εξυγιανθεί το συνδικαλιστικό κίνημα προς όφελος των εργαζομένων και του συνόλου της κοινωνίας. Σημαντικό σημείο αυτής της μεταρρύθμισης πρέπει να είναι η κατάργηση όλων των συνδικαλιστικών προνομίων και η κήρυξη απεργίας μόνο με τη λήψη απόφασης από την πλειοψηφία των μελών ενός συνδικάτου, με καθολική μυστική ψηφοφορία.

Αυτή και άλλες προτάσεις για θέματα επίκαιρα θα συζητηθούν στη Συνδιάσκεψη Θέσεων του κόμματος, το Σαββατοκύριακο 1-2/11, στο ξενοδοχείο President, στην Αθήνα.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013