Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

03/11/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχει «συναίνεση σε ό,τι μ'αρέσει», όπως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Δράση προτείνει εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια με απλή αναλογική και όριο εισόδου στη Βουλή


Η απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, αλλά τα κόμματα να συμφωνήσουν εκ των προτέρων ότι στη συνέχεια θα υπερψηφίσουν τη δική του πρόταση για πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναδεικνύει τον οπορτουνισμό με τον οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση αντιμετωπίζει τη λειτουργία του πολιτεύματος – όπως και σχεδόν όλα τα κόμματα που βρισκόταν τις τελευταίες δεκαετίες σε αυτή τη θέση.

Η συνεχιζόμενη πολιτική αβεβαιότητα είναι καταστρεπτική, αυτό είναι φανερό τις τελευταίες εβδομάδες αλλά και το ζήσαμε στις διπλές εκλογές του 2012. Αποδιοργανώνει τη δημόσια διοίκηση, οδηγεί σε χρηματοδοτική ασφυξία στον ιδιωτικό τομέα, αυξάνει το κόστος δανεισμού για το κράτος και τις επιχειρήσεις και τελικά οδηγεί στην απώλεια πολλών χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει τα άλλα κόμματα να δεσμευτούν σε μια συναίνεση που αυτό αρνείται να προσφέρει, και αδιαφορεί για το γεγονός ότι μετρώντας σαν τον Καραγκιόζη «τα δικά μου δικά μου, τα δικά σου δικά μου», χιλιάδες εργαζόμενοι θα χάσουν την εργασία τους.

Η Δράση δεν είναι σύμφωνη με τις ακολουθούμενες πολιτικές της συγκυβέρνησης, τις οποίες σχολιάζει τακτικά. Θεωρεί όμως ότι οι εκλογές πρέπει να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, σε τακτή ημερομηνία και με σύστημα απλής αναλογικής (με όριο εισόδου στη Βουλή). Η διατήρηση του μπόνους των 50 εδρών οδηγεί σε ακραίες αντιπαραθέσεις και πολιτικές τακτικές, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση, που βλάπτουν τη χώρα.

Όσοι λοιπόν επικαλούνται τη συναίνεση, ας συναινέσουν στην άμεση αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Ας συναινέσουν στο να γίνουμε επιτέλους μία κανονική χώρα.
 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013