Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

17/11/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέλθετε επιτέλους, η Ελλάδα πηγαίνει ολοταχώς στο βράχο!

Η Δράση προτείνει εθνική συνεννόηση με προϋποθέσεις: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας, άμεση ψήφιση της απλής αναλογικής, ψήφιση Προέδρου και προσδιορισμό του χρόνου των εκλογών
 

Με μια κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, μια αντιπολίτευση χωρίς φραγμό και τον μεταρρυθμιστικό χώρο διεσπαρμένο και αδύναμο, η χώρα βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο. Οι πολιτικές δυνάμεις δεν τολμούν ούτε να πουν την αλήθεια στον λαό, ούτε να επεξεργαστούν ένα πραγματικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, που αν υιοθετηθεί θα μπορούσε να αναστρέψει την πορεία της χώρας. Η μεν κυβέρνηση, πέντε χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης και ένα μήνα πριν το υποτιθέμενο τέλος του μνημονίου, δεν έχει καν ασχοληθεί με το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, η δε αντιπολίτευση αρκείται (τι πρωτότυπο!), στο «λεφτά υπάρχουν και είναι πολλά».
 
Η Δράση πιστεύει ότι η χώρα χρειάζεται εθνική συνεννόηση με βάση τρεις προϋποθέσεις: άμεση ψήφιση και εφαρμογή της απλής αναλογικής, ψήφιση προέδρου και κυβέρνηση εθνικής ενότητας -που να έχει τουλάχιστον την ανοχή της αντιπολίτευσης-, ώστε να ολοκληρώσει την διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους και να εφαρμόσει ένα πραγματικό εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων μέχρι την πλήρωση της συνταγματικής προθεσμίας αυτής της Βουλής, ή έστω μέχρι ένα εύλογο χρόνο που από κοινού θα συμφωνηθεί.
 
Η σύγκριση του ελληνικού πολιτικού συστήματος με π.χ. το Ιρλανδικό, όπου οι πολιτικές δυνάμεις συνεννοήθηκαν και εφάρμοσαν εξ αρχής εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, το οποίο αναγκάστηκε και η τρόικα να υιοθετήσει και τώρα είναι εκτός μνημονίου και δανείζεται με 1,6% (με την Ελλάδα να βρίσκεται πάνω από το 8%), είναι καταλυτική.
 
Αν οι πολιτικές δυνάμεις δεν συνέλθουν, η χώρα θα οδηγηθεί ολοταχώς στον βράχο.
 
 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013