Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

04/12/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συντάξεις τώρα ακόμα και στα 49!

Πλέον ένας συνταξιούχος για κάθε ένα απασχολούμενο στον ιδιωτικό τομέα και η κυβέρνηση ατάραχη συνεχίζει το εθνικό έγκλημα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων


 Όπως αποκαλύπτει στο πρωτοσέλιδό της σήμερα φιλοκυβερνητική εφημερίδα, το όργιο των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων συνεχίζεται με συντάξεις ακόμα και στα 49! Οι νέες σκανδαλώδεις συνταξιοδοτήσεις προστίθενται στα 2,65 εκ. των ήδη συνταξιούχων και στους 200 χιλ. που έχουν βγει στη σύνταξη αλλά δεν τους έχει ακόμα απονεμηθεί. Εξ αυτών, παραπάνω από 750 χιλ. είναι κάτω των 65. Έτσι έχουμε πλέον και επισήμως έναν συνταξιούχο για κάθε απασχολούμενο στον ιδιωτικό τομέα. Αριθμός έγκλημα, που η κυβέρνηση θέλει να αυξήσει ακόμα περισσότερο, αφού στο ηλεκτρονικό γράμμα του κ. Χαρδούβελη προς την τρόικα διεκδικεί τη διατήρηση των φαυλεπίφαυλων διατάξεων μέχρι το 2019 για να βγουν άλλοι 150.000 πρόωρα συνταξιοδοτούμενοι από 49 έως 62 ετών. Τους οποίους θα πληρώνει ο ιδιωτικός τομέας με νέους φόρους που ήδη υπόσχεται στην τρόικα. Φόρους που διαλύουν την οικονομία και διώχνουν τις επενδύσεις, την ώρα που επί κυβέρνησης Σαμαρά φτάσαμε να έχουμε τις λιγότερες (ως ποσοστό του ΑΕΠ) επενδύσεις στον κόσμο. Ολοκληρώνεται έτσι το εθνικό έγκλημα που διαπράττεται από το 2010, με την πρόωρη συνταξιοδότηση.

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για το ποιος θα μείνει να παράγει σ’ αυτή τη χώρα. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι οι ψήφοι των πελατών της που εξαγοράζει σιτίζοντας τους στο φαύλο πρυτανείο της.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013