Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

09/12/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όπως έλεγε κι ο Όργουελ όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά είναι πιο ίσα από τα υπόλοιπα…

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ θέλει ο κ. Στουρνάρας  για την Τράπεζα της Ελλάδος!

Όπως αποκαλύπτεται σήμερα στον τύπο, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Στουρνάρας ζητά την απαλλαγή των 29 ακινήτων της Τράπεζας από τον ΕΝΦΙΑ, τον φόρο που ο ίδιος εμπνεύστηκε και εισηγήθηκε! Ο κ. Στουρνάρας ζητά να απαλλαγεί η ΤτΕ από έναν φόρο που πληρώνουν όλες οι άλλες Ανώνυμες Εταιρίες[1], πολλές από τις οποίες οδηγήθηκαν σε πτώχευση, στέλνοντας χιλιάδες στην ανεργία, επειδή αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στο διαρκώς αυξανόμενο φορολογικό βάρος.

Πρόκειται για τον ίδιο φόρο που ο κ. Στουρνάρας θεωρεί «κοινωνικά δίκαιο», όταν τον πληρώνουν βεβαίως οι άλλοι. Πρόκειται για μια από τις πιο προκλητικές επιδείξεις της αντίληψης του συστήματος που κυβερνά για την κοινωνική δικαιοσύνη. Συστήματος έναντι του οποίου η Δράση είναι το μόνο κόμμα που έχει πετύχει μια ουσιαστική νίκη με την απόφαση που πέτυχε στο ΣτΕ με την οποία η κυβέρνηση υποχρεώνεται να αντικαταστήσει τις ληστρικές αντικειμενικές αξίες με τις πραγματικές.

Το πιο ανησυχητικό όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι την ώρα που η χώρα βίαια εισέρχεται σε περίοδο όπου κινδυνεύει με σοβαρό οικονομικό ατύχημα, με πιθανότερο πρώτο θύμα τον τραπεζικό χώρο, ο θεσμικά υπεύθυνος για την αποφυγή του αντί να ασχολείται με τα σοβαρά θέτει ως προτεραιότητα του την απαλλαγή της Τράπεζας της Ελλάδος από τον ΕΝΦΙΑ!


 [1] Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν εντάσσεται στον κύκλο των νομικών προσώπων που απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013