Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

18/12/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δράση ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ

Που έρχεται για ψήφιση αύριο με πλήθος ρουσφετολογικών τροπολογιών

Η Δράση ενώνει τη φωνή της με αυτή του Δήμου Αθηναίων και άλλων φορέων που ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που έρχεται αύριο προς συζήτηση στη Βουλή. Με πρωτοβουλία του τότε υφυπουργού Οικισμού και μετέπειτα ιδρυτή της Δράσης, Στέφανου Μάνου, το 1979 η Πλάκα πεζοδρομήθηκε, χαρακτηρίστηκε παραδοσιακός οικισμός και διασώθηκε από την παρακμή. Με το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ, αίρονται πολλοί περιορισμοί που τέθηκαν τότε και που οδήγησαν στην αναβάθμιση της περιοχής.
 
Διαβάζουμε επίσης στον Τύπο ότι στο ίδιο νομοσχέδιο έχει προστεθεί πλήθος ρουσφετολογικών τροπολογιών, μεταξύ των οποίων για την αναστολή της κατεδάφισης ή της καταβολής προστίμων αυθαιρέτων, την υπό όρους κατάργηση της υποχρέωσης αναδάσωσης εκτάσεων που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, τη διευκόλυνση του αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων, κ.α..
 
Λυπούμαστε που η κυβέρνηση, αντί να σέβεται τους πολίτες που σέβονται τους νόμους, σχεδιάζει την εκ των υστέρων νομιμοποίηση αυθαιρεσιών για να εξυπηρετήσει όσους περισσότερους πελάτες μπορεί, υποβαθμίζοντας το περιβάλλον και το μέλλον όλων μας.
 
Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013