Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

03/03/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, οι "Φωτόπουλοι" στην εξουσία

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης σχετικά με την νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας της ΔΕΗ, με την οποία δίνονται αυξήσεις 10% στους εργαζομένους και επεκτείνονται - και μάλιστα αναδρομικά! - ορισμένα προνόμια σε συνδικαλιστές που δεν εργάζονται ώστε να τα δικαιούνται (δεν κάνουν βάρδιες), είναι μνημείο υποκρισίας. Οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι "ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας" όταν αφορούν εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο μίας ελεύθερης ανταγωνιστικής αγοράς και όχι κρατικές εταιρίες, των οποίων η διοίκηση διορίζεται από την κυβέρνηση και οι δαπάνες καλύπτονται από τη φορολογία ή από την πώληση μονοπωλιακών αγαθών. Μετά τις αυξήσεις στη ΔΕΗ έπονται ποιοι; Ο ΟΣΕ; Το μετρό; Τα λεωφορεία;

Αν η ΔΕΗ θέλει να κάνει "παροχές", αυτές θα πρέπει πρωτίστως να γίνουν προς την παραγωγή, με τη μορφή της μείωσης στο κόστος της ενέργειας, που σήμερα είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, έχει οδηγήσει εταιρίες σε κλείσιμο και πλήττει καίρια την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας.

Είναι επίσης προφανές ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να εξυγιάνει το συνδικαλιστικό κίνημα. Αντιθέτως, την ώρα που προειδοποιεί με νέους φόρους, που κόβει στο μισό την επιχορήγηση των νοσοκομείων και αναζητά τρόπους να βάλει χέρι στα αποθεματικά των ταμείων, φροντίζει να εξυπηρετήσει τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές πελάτες της, ακριβώς όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Για τους υπόλοιπους, τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους του ιδιωτικού τομέα, υποχρεωτικός λιτός βίος.
 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013