Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

08/03/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Για πρώτη φορά (πελατειακό κράτος από την) αριστερά»

Ακόμα ηχούν στ’ αυτιά μας οι πομπώδεις φράσεις των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα για «ιστορική διαδικασία χειραφέτησης του ελληνικού λαού, που γράφει ιστορία, γιατί είναι αποφασισμένος να στηρίξει τις μεγάλες αλλαγές για το τέλος του πελατειακου κράτους». Και βλέπουμε τις πελατειακές λειτουργίες του κράτους σε όλο τους το μεγαλείο.

Στην πράξη βλέπουμε ότι προγραμματίζεται η επιστροφή των -με πελατειακό τρόπο προσληφθέντων- σχολικών φυλάκων στα σχολεία και των διοικητικών στα ΑΕΙ, προς ικανοποίηση των συνδικαλιστών. Βλέπουμε την κατάργηση προτύπων και πειραματικών σχολείων, όπως ζητούσε η ΟΛΜΕ. Βλέπουμε, ζώντας στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, τις αυξήσεις μισθών στη ΔΕΗ, προς ικανοποίηση της ΓΕΝΟΠ. Βλέπουμε την επανασύσταση της ΕΡΤ με αύξηση του τέλους και μοναδικό στόχο τον επαναδιορισμό των επίσης με πελατειακά κριτήρια διορισθέντων τέως υπαλλήλων της. Βλέπουμε, για ακόμα μία φορά, μια κυβέρνηση να επιλέγει να ορίσει διοικητές σε δημόσιους οργανισμούς (π.χ. προμήθειες υγείας) και στις υγειονομικές περιφέρειες της χώρας (π.χ. 5η ΥΠΕ) «δικά μας παιδιά», χωρίς προκήρυξη, χωρίς διαγωνισμό, χωρίς αξιολόγηση και χωρίς αναζήτηση των τυπικά και ουσιαστικά καταλληλότερων για τις θέσεις.

Η αριστερή κυβέρνησή μας πήρε από τις προηγούμενες τη σκυτάλη του "ιερού αγώνα" για τη διάσωση του πελατειακού κράτους, την ώρα που συνεχίζεται με πρωτοφανή ένταση η καταστροφή του παραγωγικού ιδιωτικού τομέα της χώρας. Του μόνου  που μπορεί να μας βγάλει από το σημερινό αδιέξοδο.
 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013