Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

16/03/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατάληψη της Νομικής: Έχουν και οι πολίτες που δεν καίνε και καταστρέφουν δικαιώματα!

Συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα η κατάληψη της Νομικής από «αντιεξουσιαστές». Για πέμπτη ημέρα η κυβέρνηση παρακολουθεί αδρανής την καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής (πυρπολήθηκαν αυτοκίνητα) περιουσίας και του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών στην περιοχή. Για πέμπτη ημέρα φοιτητές και καθηγητές δεν μπορούν να κάνουν μαθήματα.

Στη Νομική αυτή τη στιγμή διαπράττονται αξιόποινες πράξεις, για τις οποίες μάλιστα έχουν κατατεθεί και μηνύσεις από τις αρχές του Πανεπιστημίου. Όμως, τόσο αυτές όσο και οι υπουργοί Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, αντί να χρησιμοποιήσουν όσα μέσα τους δίνει ο νόμος εναντίον της παρανομίας, προκρίνουν τον «διάλογο» και, από ό,τι διαβάζουμε στον Τύπο, περιμένουν από τους καταληψίες να αποχωρήσουν μόνοι τους σήμερα, καθώς έχουν προγραμματισμένη μηχανοκίνητη πορεία! Προφανώς για να αξιολογήσουν μετά τις υλικές ζημιές και να στείλουν τον λογαριασμό στους πολίτες.

Όσο και να φαίνεται παράδοξο στην κυρίαρχη αντίληψη έχουν και οι πολίτες που δεν καίνε και καταστρέφουν δικαιώματα! Το δικαίωμα όλων να ζουν σε μια πόλη που δεν βασιλεύει η παρανομία, το δικαίωμα να μην σπαταλιούνται οι φόροι, που από το υστέρημα τους δίνουν, για να αποκατασταθούν βανδαλισμοί και βέβαια το δικαίωμα των φοιτητών να σπουδάζουν στα ανοικτά, ελεύθερα και λειτουργικά πανεπιστήμιά τους.

 

 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013