Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

01/04/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ίδια άχρηστη συνταγή και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Φόροι, φόροι και πάλι φόροι

Οι προτάσεις της κυβέρνησης προς την τρόικα προβλέπουν πρωτογενές πλεόνασμα 3,1%-3,9% του ΑΕΠ για το τρέχον έτος. Ενώ δηλαδή η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου άφηνε περιθώριο για σημαντική μείωση του στόχου, η κυβέρνηση έρχεται και επαυξάνει! Ταυτόχρονα, προτείνει κι αυτή νέα εισπρακτικά μέτρα, νέους φόρους και αύξηση των συντελεστών φορολογίας, τα οποία όμως, όπως είπε σήμερα ο ΥΠΟΙΚ κ. Βαρουφάκης στη Βουλή, θα τα μάθουμε το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Δηλαδή, οι φορολογούμενοι πολίτες και επιχειρήσεις θα μάθουν στο δεύτερο εξάμηνο του έτους πώς θα φορολογηθούν για τα εισοδήματα του 2015, αλλά προειδοποιούνται από τώρα ότι θα φορολογηθούν αγρίως. Και όντως δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, όταν ανακοινώνονται κάθε μέρα νέες παροχές - 13η σύνταξη, κατάργηση ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία, νέες προσλήψεις, επανασύσταση ΕΡΤ, αφορολόγητο €12.000, κ.α. -  και χαριστικές ρυθμίσεις, αλλά καμία μείωση των δαπανών του υπέρογκου και αναποτελεσματικού ελληνικού Δημοσίου.

Και αυτή η κυβέρνηση, όπως ακριβώς και η προηγούμενη, νομίζει ότι η ανάπτυξη θα έρθει με περισσότερους φόρους. Εν τω μεταξύ η αγορά είναι στην εντατική, οι τράπεζες ασφυκτιούν, η ανεργία αυξάνεται και η απελπισία μεγαλώνει. 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013