Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

18/05/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν φτάνει που στραγγαλίζεται ο ιδιωτικός τομέας, έχει και τον κ. Βαρουφάκη να τον προκαλεί

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε χθες ότι γνωρίζει ότι η αγορά έχει συνθλιβεί με την ακολουθούμενη πολιτική από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά η καταστροφή αυτή είναι "επένδυση για το μέλλον". Αυτά να τα πει στο 1,3 εκατ. ανέργους του ιδιωτικού τομέα, στις 59 επιχειρήσεις που κλείνουν κάθε μέρα και στους 613 νέους ανέργους (χθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΕΕ). Ο ιδιωτικός τομέας θυσιάζεται στην ιδεοληψία και τον κυνισμό αυτής της κυβέρνησης, η οποία αντιμετωπίζει τους μισθωτούς, τους επιχειρηματίες και τους αυτοαπασχολούμενους που παράγουν, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας των οποίων οι μισθοί ή τα έσοδα μπορεί να μην πληρώνονται και οι (παραγωγικές) θέσεις εργασίας να θυσιάζονται στο βωμό του "μέλλοντος"

Η δήλωση αυτή θυμίζει παλαιότερη τοποθέτηση του κ.Τσίπρα, που το 2008 είχε υπερασπιστεί με το ίδιο επιχείρημα την "Πολιτιστική Επανάσταση" του Μάο, επειδή "εκτιμούσε ότι αυτό που κάνει είναι ένα βήμα προς τη σοσιαλιστική κοινωνία. Και πίστευε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αλλά, ο σκοπός του, η πρόθεσή του ήταν καλή".

Δυστυχώς  παρά τις "καλές προθέσεις" ο υπουργός οικονομικών και η κυβέρνηση δεν έχουν διατυπώσει κανένα συνεκτικό, σοβαρό σχέδιο συμφωνίας με τους εταίρους μας, που να θέτει στέρεες βάσεις για ανάπτυξη και έξοδο από την κρίση. Μόνο φόροι, φόροι, κι άλλοι φόροι. Και δυστυχώς, όπως και σε προηγούμενες φάσεις, οι δανειστές μας, αποδέχονται  και χρηματοδοτούν την επιλογή των νέων φόρων αντί της περικοπής δαπανών, ενώ η αντιπολίτευση δεν αντιπροτείνει κάτι ουσιωδώς διαφορετικό. Έτσι η παραγωγική Ελλάδα συνεχίζει να καταστρέφεται.


 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013