Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

04/06/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δράση καταδικάζει την «αντισυγκέντρωση» των Χανίων

Η χθεσινή ολοκληρωτικής νοοτροπίας «αντισυγκέντρωση» στα Χανιά μικρής ομάδας ατόμων με στόχο τη διάλυση της εκδήλωσης της Πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015» στην Κρήτη, δείχνει που οδηγούν τα πράγματα οι πρωτοβουλίες Μπαλτά για επαναφορά των ελληνικών ΑΕΙ στο διεθνές περιθώριο. Αντί για το νηφάλιο διάλογο και την ανταλλαγή επιχειρημάτων, όπως συμβαίνει σε κάθε ακαδημαϊκό περιβάλλον, επικράτησαν οι ύβρεις, οι προπηλακισμοί και τα γνωστά συνθήματα των αριστερίστικων γκρουπούσκουλων. Ο υπουργός Παιδείας έχει τεράστιες ευθύνες για όσα συνέβησαν χθες. Με τις πρακτικές του (π.χ. αιώνιοι φοιτητές), δίνει το φιλί της ζωής στις αριστερίστικες παρα-κυβερνητικές ομάδες, που στο όνομα δήθεν του φοιτητικού κινήματος, αναλαμβάνουν να φιμώσουν με τη βία όσους δημοκρατικά και με διάλογο αντιτίθενται  στην κυβερνητική αντιμεταρρύθμιση.
Την ώρα που η χώρα πτωχεύει οικονομικά και μια ύστατη σωτήρια πρωτοβουλία αναζητείται, προστίθεται στα δεινά της και η πνευματική πτώχευση στην οποία οδηγεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τη νέα γενιά της πατρίδας μας, με όσα κάνει στο χώρο της παιδείας.
Η Δράση στο πλαίσιο του κινήματος που αναπτύσσεται για την σωτηρία της παιδείας θα συνεχίσει τον αγώνα για να σταματήσει η κυβερνητική κατεδάφιση, αλλά και ο τραμπουκισμός και η τρομοκρατία την οποία ασκούν τα παρα-κυβερνητικά αριστερίστικα «τάγματα εφόδου». Με τη νεολαία, τους διανοούμενους της χώρας και τις προοδευτικές κοινωνικές της δυνάμεις θα συνεχίσουμε τη μάχη ώστε να μην κυριαρχήσει και πάλι ο κομματικο-συνδικαλιστικός Μεσαίωνας στην εκπαίδευση. Αρκετά δεινά έχει επισωρεύσει.


 

 
Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013