Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

Επιστολή προς τους/τις συναδέλφους από τον Κλωντ Λωράν, μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΣΙΠΣ και της ΠΟΣΙΠΣ

Αναρτήθηκε 02/07/2015

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι

Οι περισσότεροι/ες από Εσάς με γνωρίζετε μέσα από τις συλλογικές προσπάθειες που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια για το καλό του κλάδου μας. Γνωρίζετε επομένως πως προκρίνω πάντα την αλληλοκατανόηση, τον σεβασμό της διαφορετικότητας και τους χαμηλούς τόνους που ευνοούν την συνεργασία και την σύνθεση. Στο πλαίσιο αυτό δεν θα τολμούσα ποτέ να διατυπώσω προσωπικές απόψεις και να τηρήσω ατομικές στάσεις και συμπεριφορές. Έχει έλθει όμως η ώρα που οι αποφάσεις μας ως πολιτών θα καθορίσουν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας και θα έχουν άμεσες, και πιθανά δραματικές, επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου μας. Ενδέχεται να επιδεινώσουν τόσο τις –ούτως ή άλλως- πολύ δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες αναγκαζόμαστε να λειτουργούμε όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να καταστήσουν τελικά την λειτουργία μας έως και αδύνατη.

Το ζητούμενο για την οικονομία μας συνολικά, αλλά ιδίως για την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις μικρές επιχειρήσεις, είναι ένα πλαίσιο ευνομίας, ισονομίας, δημιουργικότητας και αξιοκρατίας το οποίο το παλαιοκομματικό κράτος μας με τις αντιλήψεις, τις πρακτικές και την πελατεία του μας στερεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, μέχρι και σήμερα. Θεωρώ πως μόνο μέσα σε ευρωπαϊκό πλαίσιο έχουμε ελπίδα να κάμψουμε τις διαχρονικές και διακομματικές αγκυλώσεις και να αποκτήσουμε επιτέλους αυτό που μας αξίζει. Είναι επομένως σημαντικό το αποτέλεσμα του κυριακάτικου δημοψηφίσματος να στηρίξει και να ενισχύσει την παραμονή της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη και την αναπόφευκτη εξέλιξή της για το καλό των λαών της.

Ας δούμε όμως το δημοψήφισμα από πιο κοντά. Χρειάζεται να καταλάβουμε πως το ΟΧΙ συγκεντρώνει δύο στάσεις τελείως διαφορετικές. Υπάρχει το ΟΧΙ που απορρίπτει μία συγκεκριμένη συμφωνία επιζητώντας μία καλύτερη μέσω συνέχισης των διαπραγματεύσεων και το ΟΧΙ που απορρίπτει κάθε συμφωνία και την ευρωπαϊκή προοπτική γενικότερα. Όμως τα δύο αυτά ΟΧΙ δεν διαχωρίζονται (όπως θα έπρεπε). Πόσο μάλλον που το πρώτο ΟΧΙ είναι πιο κοντά στο ΝΑΙ (την ευρωπαϊκή συνέχεια και προοπτική) παρά στο δεύτερο ΟΧΙ.

Με βάση τις παραπάνω σκέψεις και τον κίνδυνο ενός ακόμα καταστροφικού εθνικού διχασμού θεωρώ πως το ΝΑΙ εκφράζει στην πραγματικότητα την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας καθώς τον τοποθετεί αλληλέγγυο και αποφασισμένο να αγωνισθεί εντός ευρωπαϊκού πλαισίου για το καλό και το μέλλον της χώρας, των παιδιών μας και εμάς των ίδιων.
 

Σας ευχαριστώ
Κλωντ Λωράν

 


‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013