Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

01/09/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Τσίπρας Vs Τσίπρα»

Μόλις προχθές, Κυριακή 30/8, ο ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε στην πανελλήνια συνδιάσκεψή του και έδωσε στη δημοσιότητα κείμενο με τίτλο «Σχέδιο Κυβερνητικού Προγράμματος» (1). Σε αυτό, στη σελίδα 35, αναφέρεται επί λέξει ότι:

«Η κυβέρνησή μας αναγκάστηκε να επιβάλλει μια σειρά από δύσκολα φορολογικά μέτρα, κατάφερε όμως πολλά από αυτά να έχουν στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης:
Η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η φορολογία των κερδών και των πλοίων, η επιβολή ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία, η αύξηση των φόρων πολυτελείας είναι μέτρα που επιβαρύνουν σχεδόν αποκλειστικά τα υψηλά εισοδήματα.» (ο τονισμός των συντακτών του προγράμματος)

Οποιοδήποτε στοιχειωδώς νοήμων άνθρωπος, διαβάζοντας το παραπάνω απόσπασμα, αντιλαμβάνεται ότι ήταν επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση (ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, ωδεία, ΙΕΚ, ΚΕΚ κοκ.) σύμφωνη άλλωστε με την οπισθοδρομική και λαϊκιστική γραμμή του «να πληρώσει το κεφάλαιο».

Σήμερα Τετάρτη 2/9, δυο μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και περίπου δυο εβδομάδες μετά την πρώτη δημοσίευσή του θέματος στον ημερήσιο Τύπο, και:

α) αφού το θέμα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από χιλιάδες γονείς, εκπαιδευτικούς κι επιχειρηματίες της εκπαίδευσης,
β) αφού ανακοινώθηκε ότι εξαιτίας του μέτρου κλείνει ένα ιστορικό σχολείο του Πειραιά, το «Μιχαλοπούλειο σχολείο» και εξήντα (60) άνθρωποι οδηγούνται στην ανεργία και
γ) αφού διαψεύστηκε επισήμως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι το εν λόγω μέτρο επιβλήθηκε από τους Θεσμούς (2),

ο μετρ της πολιτικής εξαπάτησης των αφελών ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι:

«Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα καταργήσει το εν λόγω μέτρο. (...) Η αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση προέκυψε μετά από επίμονο αίτημα των θεσμών.» (3).

Προκειμένου να ανακόψουν την ελεύθερη πτώση των ποσοστών τους και την επικείμενη εκκωφαντική εκλογική αποδοκιμασία τους, αποτέλεσμα της αποκάλυψης των εγκληματικών λαθών και παραλείψεων τους, αλλά και των χοντροκομμένων ψεμμάτων τους που εκτόξευαν ρυπηδόν, τόσο πριν της εκλογές του Ιανουαρίου όσο και μετά απ΄αυτές, επιστρατεύουν πανικόβλητοι την πολιτική απάτη, την ωμή παραπλάνηση και την πλήρη διαστροφή της πραγματικότητας.

Σε λίγο δεν θ΄αργήσουμε να δούμε τον Τσίπρα να διαδηλώνει έξω από την Κουμουνδούρου κατά του εαυτού του, αρκεί αυτό να τον βοηθήσει να διασωθεί πολιτικά.

Οι πολίτες όμως θα τιμωρήσουν στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη που γνώρισε ποτέ ο τόπος και ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας.

(1) http://www.avgi.gr/documents/10179/0/ΣΧΕΔΙΟ%20ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ%20ΣΥΡΙΖΑ/b29e5a3e-41b8-4a17-b7cc-caba9d0e68af
(2) http://www.capital.gr/tax/3058269/diapseudei-tsipra-i-komision-den-zitisame-allagi-fpa-stin-idiotiki-ekpaideusi
(3) http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/25171

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013