Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

02/09/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δράση στηρίζει το Ποτάμι στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

Με απόφαση της Κεντρικής της Επιτροπής που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία (82,8%) η Δράση αποφάσισε να στηρίξει το Ποτάμι στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, όπως ακριβώς και στις εκλογές του Ιανουαρίου, ενθαρρύνοντας να μετέχουν στα ψηφοδέλτιά του και νέοι υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων και συμβολικά ο Πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης. Ταυτόχρονα και τα άλλα στελέχη της Δράσης –πλην των υποψηφίων- θα ενταχθούν ενεργά και θα συμμετάσχουν στην εκλογική προσπάθεια του Ποταμιού.

Η Δράση πιστεύει ότι η χώρα θα βγει από το σημερινό αδιέξοδο μόνο αν σχηματιστεί η ευρύτερη δυνατή κυβέρνηση συνεργασίας που θα εφαρμόσει ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα πολύ πιο φιλόδοξο από την συμφωνία με την ΕΕ και θα στηρίζεται σε δύο άξονες που σταθερά από την ίδρυση της υποστηρίζει η Δράση:

Μείωση των φόρων και των δαπανών του κράτους για να αφεθεί χώρος στον ιδιωτικό τομέα για να δημιουργήσει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, και

Αποκομματικοποίηση και εκσυγχρονισμός του κράτους έτσι ώστε να μπορεί να προσφέρει πολύ καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα.

Χωρίς ισχυρή παρουσία γνήσιων μεταρρυθμιστών στην επόμενη Βουλή οι στόχοι αυτοί δεν πρόκειται να επιτευχθούν. Γι αυτό και στηρίζουμε το Ποτάμι. Γιατί μεταρρυθμίσεις χωρίς μεταρρυθμιστές δεν υπάρχουν.

Για τους λόγους αυτούς η Δράση θεωρεί την στήριξη αυτή όχι απλώς εκλογική αλλά και ευρύτερης στρατηγικής σημασίας για την επιτυχία του μεταρρυθμιστικού χώρου και επιδιώκει να έχει διάρκεια και μέλλον. Η στήριξη αυτή μπορεί να οδηγήσει και σε οργανική συμμετοχή της στο Ποτάμι, εφόσον αυτό αποφασιστεί από το Συνέδριό της Δράσης και υπάρχουν οι προς τούτο αναγκαίες προϋποθέσεις.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013