Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

07/12/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όχι στην αύξηση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών

Η κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει αναδρομικά τους φορολογικούς συντελεστές για τα εισοδήματα του 2015, όπως δήλωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Αλεξιάδης, και να αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, για να μην μειώσει τις συντάξεις. Αυτά, ενώ ο ΟΟΣΑ μας ανακήρυξε πρόσφατα πρωταθλητές στις αυξήσεις των φόρων μεταξύ των χωρών μελών του κι ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές που επιβαρύνουν την εργασία είναι στην Ελλάδα από τις υψηλότερες παγκοσμίως – χωρίς βεβαίως την ανάλογη ανταποδοτικότητα σε υπηρεσίες.

Μόνο αποτέλεσμα της ανήθικης και αλλοπρόσαλλης αυτής πολιτικής θα είναι η περαιτέρω αύξηση της ανεργίας και της αδήλωτης εργασίας, η φυγή επενδύσεων και η μεγαλύτερη βύθιση της χώρας στην ύφεση. Ποιος θα επενδύσει στη χώρα όταν το φορολογικό σύστημα αλλάζει επί τα χείρω και αναδρομικά κάθε λίγους μήνες και όταν δεν ξέρει πόσο θα τους στοιχίζουν οι εργαζόμενοι;

Η Ελλάδα μπορεί να είναι μία πλούσια χώρα, έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδύσεων. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται κυρίως να περιοριστούν δραστικά οι κρατικές δαπάνες ώστε να μειωθεί η φορολογία. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα πρέπει μεταξύ άλλων να τεθεί πραγματικό ενιαίο έτος συνταξιοδότησης για όλους στα 67, να μειωθούν στοχευμένα οι υψηλές συντάξεις, που έχουν εξασφαλιστεί με πολιτικές πιέσεις και φόρους υπέρ τρίτων, και που είναι από τα σημαντικότερα έξοδα του προϋπολογισμού, και να εξασφαλιστεί ένα ικανοποιητικό δίκτυ ασφαλείας για τους πιο αδύναμους. Όσο καμία κυβέρνηση δεν τολμά να πει αυτή την αλήθεια, τόσο θα συνεχίζουμε με μπαλώματα.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013