Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

07/03/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται δύο υπουργούς δικαιοσύνης! Έναν κανονικό κι έναν που προωθεί τις υποθέσεις που ενδιαφέρουν την κυβέρνηση…

Αποκαλύπτεται από την υπόθεση Τσατάνη (ανεξάρτητα από την ουσία της υπόθεσης και τους δικούς της χειρισμούς), ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος αποπειράθηκε να της ασκήσει πίεση για τον δικονομικό χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης. Γιατί όπως ο ίδιος παραδέχεται της είχε ήδη πει τη «νομική του άποψη» στη κατ’ ιδίαν συνάντησή τους. Συνεπώς η επανάληψη της «νομικής άποψης» σε επόμενο τηλέφωνο στο κινητό της δικαστικής λειτουργού (που επίσης συνομολογεί), μόνο ως εξωθεσμική πίεση μπορεί να ερμηνευτεί.

Αρχίζει συνεπώς να στοιχειοθετείται πλέον και από πραγματικά περιστατικά ότι η κυβέρνηση όρισε δεύτερο υπουργό δικαιοσύνης (για «θέματα διαφθοράς») τέως δικαστικό λειτουργό, για να προωθεί εξωθεσμικά δικαστικές υποθέσεις που την ενδιαφέρουν. Η επιλεκτική και εξωθεσμική προώθηση υποθέσεων, δηλαδή η χρήση της δικαιοσύνης ως πολιτικό όπλο, αποτελεί βαρύτατο θεσμικό ατόπημα. Άσχετα με τις υποκειμενικές του προθέσεις, ο κ. Παπαγγελόπουλος -μετά τα όσα συνέβησαν- οφείλει να παραιτηθεί. 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013