Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

22/03/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Δράσης και πρώην ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι σημερινές φρικτές επιθέσεις επιβεβαιώνουν κάτι που όλοι γνωρίζουμε αλλά οι πολιτικές ηγεσίες στην Ευρώπη δεν θέλουν ως τώρα να συνειδητοποιήσουν. Η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο. Ο εχθρός που επισήμως και ανοιχτά εξαπολύει επιθέσεις είναι το Ισλαμικό Κράτος, αλλά το μέτωπο είναι ευρύτερο. Ο πιο επικίνδυνος εχθρός είναι το θρησκευτικό μίσος και ο ρατσισμός, που στρατολογεί τους τζιχαντιστές, σε μια Ήπειρο όπου κατοικούν δεκάδες εκατομμύρια μουσουλμάνοι πολίτες (το 4%-10% του πληθυσμού της Γερμανίας, Γαλλίας, Μ. Βρετανίας, Βελγίου, Αυστρίας, Ολλανδίας, Δανίας, Σουηδίας και Ελλάδας είναι μουσουλμάνοι). Στον διμέτωπο αυτό πόλεμο πρέπει να επιτευχθεί νίκη και στα δύο μέτωπα. Και στο επιχειρησιακό κατά του ISIS και στο πολιτικό και αξιακό κατά του θρησκευτικού μίσους και του ρατσισμού. Η δε Ευρώπη πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα -ή και τα αντίθετα απ’ ό,τι κάνει ως τώρα- και στα δύο μέτωπα. Προπαντός όμως να εκπέμψει το μήνυμα ότι στον πόλεμο αυτό είναι αποφασισμένη να επικρατήσει. Και επιχειρησιακά και πολιτικά και αξιακά. Να στείλει το μήνυμα αυτό και προς το ISIS και προς την ενδιάμεση Τουρκία, την οποία αφήνει να παίζει εν ου παικτοίς πολιτικά παιχνίδια και προς τους ίδιους τους μουσουλμάνους πολίτες της.

Το ευρωπαϊκό ιδεώδες χτίστηκε πάνω στις αρχές του Διαφωτισμού, στην ελευθερία, την αλληλεγγύη και την ειρηνική συνεργασία των λαών και με αυτές θα πορευθεί. Η νίκη απέναντι στην τρομοκρατία, στο μίσος και στο σκοτάδι θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη και οριστική

Έχοντας ζήσει στις Βρυξέλες επί πέντε χρόνια οι σκέψεις και οι ευχές μου είναι κοντά στους πολλούς φίλους μου που κατοικούν εκεί, Έλληνες και Ευρωπαίους. Κουράγιο φίλοι μου.
 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013