Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

29/03/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πώς ξοδεύετε τα χρήματα των φορολογουμένων κ. Τσακαλώτε; Μόνο τα ολοκληρωτικά καθεστώτα αρνούνται να λογοδοτούν για τις ενέργειές τους στους πολίτες

Η κυβέρνηση χθες αρνήθηκε να ενημερώσει, μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, τους πολίτες για τα ποσά με τα οποία αμείβονται οι σύμβουλοι που έχει προσλάβει για τη «διαπραγμάτευση» με τους δανειστές. Πρόκειται για τους ίδιους συμβούλους που την βοηθούσαν το καλοκαίρι του 2015, όταν η χώρα ήρθε σε μετωπική σύγκρουση με την πραγματικότητα και οδηγήθηκε τελικά στο τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο.

Οι Έλληνες πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν ακριβώς πώς διατίθενται τα χρήματα των υπέρογκων φόρων που πληρώνουν. Η άρνηση του υπουργού οικονομίας κ. Τσακαλώτου, παρά την προηγούμενη δέσμευσή του, να τους ενημερώσει, είναι προσβλητική και απαξιωτική – αναμενόμενη όμως, από μία κυβέρνηση που επιδεικνύει συμπεριφορές ολοκληρωτικού καθεστώτος, που δεν λογοδοτεί  κι έχει δείξει ότι ποτέ δεν την ενδιέφερε η χρηστή διαχείριση των δημοσίων οικονομικών αλλά μόνο η προστασία της κομματικής της πελατείας.

Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικούς που θα σέβονται και το τελευταίο ευρώ των φόρων που χρησιμοποιούν και που θα λογοδοτούν  γι αυτό, αλλά και πολίτες που θα απαιτούν αυτή την ενημέρωση. Κι επίσης, χρειάζεται το δικό της νόμο για την ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφόρηση (αντίστοιχο με το Freedom of Information Act που υπάρχει στις αγγλοσαξονικές χώρες), που να συμπληρώνει και να ενισχύει τη Διαύγεια.  Η Δράση δεσμεύεται ότι με όση δύναμη διαθέτει ότι θα αγωνιστεί για να καθιερωθεί σχετική νομοθεσία.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013