Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

28/06/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Capital Controls: Ένας χρόνος δραστικού περιορισμού της οικονομικής ελευθερίας των Ελλήνων

Ένας χρόνος κεντρικά ελεγχόμενης οικονομίας, καθώς η κυβέρνηση αποφασίζει πρακτικά για το πώς θα διαθέτουν οι πολίτες τα χρήματα που βγάζουν με τον κόπο τους, τι και από πού θα μπορούν να αγοράζουν, αν θα μπορούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Ένας χρόνος που οι επιχειρήσεις παλεύουν από θέση Δαυίδ να επιβιώσουν, που κλείνουν η μία μετά την άλλη, οδηγώντας στην ανεργία μερικές χιλιάδες ακόμα ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Ένας χρόνος που η Ελλάδα έχει πρακτικά το δικό της νόμισμα: με πολλαπλάσια επιτόκια σε σχέση με το ευρώ των εταίρων, το «ελληνικό ευρώ» δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στην υπόλοιπη ευρωζώνη.

Περισσότερο από ένας χρόνος που η κυβέρνηση λέει επαναλαμβανόμενα ψέματα: στην αρχή ότι δεν υπήρχε πιθανότητα να επιβάλλει ελέγχους στην κίνηση των κεφαλαίων και στη συνέχεια, αφού τα επέβαλε, ότι θα αρθούν σύντομα. Δεν πρόκειται για αυταπάτη, βεβαίως, αλλά για απάτη εις βάρος όλων των Ελλήνων πολιτών.

 Η συνεχιζόμενη έλλειψη εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, οι εξωφρενικά υψηλοί φόροι, η άρνηση της κυβέρνησης να υιοθετήσει τουλάχιστον τις σωστές πτυχές της συμφωνίας με τους εταίρους της χώρας, η εμμονή της να ασκεί πολιτική εις βάρος των πιο παραγωγικών πολιτών, και, πλέον, το Brexit, δεν αφήνουν περιθώρια ελπίδας για σύντομη άρση των κεφαλαιακών ελέγχων. Η Ελλάδα ωστόσο μπορεί να ευημερήσει ξανά, αλλά γι αυτό χρειάζεται να απομακρυνθεί από τις αριστερές ιδεοληψίες για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, εγχώριων και ξένων, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και νέος πλούτος, που ωφελήσει το σύνολο της κοινωνίας.

 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013