Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

14/10/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντί να τούς δώσει δεύτερη ευκαιρία, η κυβέρνηση κρατάει σε δεκαετή ομηρία χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου Η παραοικονομία, η οικονομική εξαθλίωση ή η μετανάστευση μόνες επιλογές

Με τη νέα εγκύκλιο της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με την οποία όσοι έχουν αποδεδειγμένα ανεπίδεκτες είσπραξης οφειλές δεν θα μπορούν να λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα για δέκα χρόνια και ό,τι περιουσιακό στοιχείο αποκτούν θα κατάσχεται, τρεις επιλογές αφήνει στους χωρίς δόλο οφειλέτες του Δημοσίου που δεν έχουν περιουσία η κυβέρνηση: την οικονομική εξαθλίωση, την στροφή στην παραοικονομία, ή τη μετανάστευση με αλλαγή υπηκοότητας.

Σε μία περίοδο που περισσότεροι από τους μισούς φορολογουμένους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς τη Δημόσιο – χρέη που δημιουργούνται και από τη φορολόγηση ανύπαρκτης περιουσίας, και από τις γενικότερα άθλιες οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης – μέριμνα των κυβερνώντων θα έπρεπε να είναι η ενθάρρυνση της οικονομικής δραστηριότητας όλων. Η δεύτερη ευκαιρία από νέα βάση, όχι η οικονομική ομηρία.

Τούτο δεν είναι ζήτημα πολιτικής τοποθέτησης, είναι η αλφαβήτα της οικονομίας. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν καταλαβαίνουν ούτε τα βασικά. 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013