Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

Αντί-δραση

Αναρτήθηκε 30/05/2009

Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ
www.botopoulos.gr

Απορρίφθηκε λοιπόν από το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση του κόμματος «Δράση» για ακύρωση της υπουργικής απόφασης που ουσιαστικά δεν της δίνει ραδιοτηλεοπτικό χρόνο κατά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο. Κι έτσι θα αποφασίσει η Ολομέλεια μήνες μετά τις ευρωεκλογές, τις οποίες και μόνο –και διόλου θεωρητικά- αφορούσε η υπόθεση. Αισθάνομαι την ανάγκη να μιλήσω ως νομικός, ως πολίτης και ως πολιτικός που δεν μπορεί να θεωρηθεί ύποπτος οποιασδήποτε σύγκλισης με το συγκεκριμένο κόμμα: η απόφαση αυτή δεν περιποιεί τιμή στο ανώτατο Δικαστήριο.

Πρώτον, γιατί στην ουσία αποτελεί αρνησιδικία (που έρχεται σε αντίθεση με την τιμητική ταχύτητα με την οποία συζητήθηκε η υπόθεση στο Τμήμα).

Δεύτερον, γιατί ο προβαλλόμενος λόγος δημοσίου συμφέροντος δεν είναι πειστικός: πράγματι είχε αρχίσει η προεκλογική εκστρατεία, αλλά ενδεχόμενη αναστολή της υπουργικής απόφασης (την ακύρωση της οποίας, καθόλου ασήμαντη λεπτομέρεια, είχε ζητήσει ο εισηγητής κατά τη συζήτηση στο Τμήμα) δεν θα αφαιρούσε ή θα άλλαζε το χρόνο των κομμάτων που έχουν ήδη κάνει χρήση, θα έδινε απλώς τη δυνατότητα στη «Δράση», αλλά και σε άλλα «νέα» ή «μικρά» κόμματα, να αξιοποιήσουν όχι «δημόσιο» αλλά «ιδιωτικό» («αγορασμένο» με δικά τους έξοδα) ραδιοτηλεοπτικό χρόνο.

Τρίτον, και ίσως σημαντικότερο, γιατί είναι προφανές ότι το Δικαστήριο προτίμησε απλώς την εύκολη λύση, σε μια εποχή και σε μια καμπάνια ήδη γεμάτες τραυματικές για τους πολίτες ευκολίες


‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013