Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

19/05/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρόσκληση σε ομιλία για τη φιλοσοφική διάσταση του φιλελευθερισμού

Έχει γίνει μόδα στον τόπο μας να φορτώνουμε όλα τα κακά στον φιλελευθερισμό χωρίς να ξέρουμε τι είναι. Αλλά και πολλοί υποστηρικτές του αγνοούν όλες τις όψεις του. Για τους λόγους αυτούς, η Δράση προσκάλεσε τον Γιώργο Γρηγορόπουλο να μας μιλήσει και να συζητήσει μαζί μας για τη φιλοσοφική διάσταση του φιλελευθερισμού, όπως την επεξεργάστηκε η Άυν Ράντ.
Η Άυν Ραντ (Ayn Rand) γεννήθηκε στη Ρωσία το 1905 και μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 1920, μετά την επικράτηση του κομμουνισμού. Τα βιβλία της έχουν θέμα τον μαχόμενο καπιταλισμό και τον αγώνα για τις αξίες του ατόμου σε μια κολεκτιβιστική κοινωνία.
 

Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος είναι οικονομολόγος. Ζει στην Αγγλία τα τελευταία 12 χρόνια, και εργάζεται στον εσωτερικό έλεγχο της διαχείρισης πιστωτικού ρίσκου για την Citi. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι οργανωτής της λέσχης ανάγνωσης Αντικειμενισμού του Λονδίνου (London Ayn Rand Meetup), όπου επίσης οργανώνει διαλέξεις και συζητήσεις για το έργο και την φιλοσοφία της Άυν Ραντ.
Ο τίτλος της ομιλίας του είναι:
 

«Η ηθική υπεράσπιση του καπιταλισμού μέσα από τις ιδέες της Άυν Ραντ».
 

Η ομιλία και η συζήτηση θα γίνουν την Τετάρτη 7 Ιουνίου, ώρα 19.00΄, στην αίθουσα της Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών, οδός Αμερικής 17, 4ος όροφος.
 

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013