Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

25/07/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η προσπάθεια εξόντωσης της Athens Review of Books από τον κ. Κοτζιά απειλή κατά της ελευθερίας της έκφρασης

Η Athens Review of Books,  απειλείται με κλείσιμο λόγω της δημοσίευσης μιας επιστολής αναγνώστη που υπενθύμιζε τον ρόλο του κ. Κοτζιά ως στελέχους του ΚΚΕ. Ο κ. Κοτζιάς μετά την δικαστική απόφαση που καταδίκασε το περιοδικό, προχώρησε τώρα στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του καθώς και των εσόδων του από το πρακτορείο διανομής.

Η Δράση πιστεύει ότι η με ακραίο τρόπο χρησιμοποίηση της δικαστικής προστασίας από εν ενεργεία υπουργούς δεν είναι τυχαία. Συμβαίνει σε μια περίοδο που η κυβέρνηση, εξαπολύει συνεχείς επιθέσεις στη δικαιοσύνη για αποφάσεις που δεν την βολεύουν, προσλαμβάνει την πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου ως υπάλληλό του Γραφείου του Πρωθυπουργού μερικές μέρες μετά την συνταξιοδότησή της και της αναθέτει στη συνέχεια να επισκέπτεται ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς. 

Η υπόθεση Κοτζιά κατά της Athens Review of Books είναι μια υπόθεση που αφορά την ελευθερία της έκφρασης και τη δυνατότητα του τύπου σε μια σύγχρονη δημοκρατία να φιλοξενεί απόψεις και να αποκαλύπτει το ρόλο και τη στάση των πολιτικών προσώπων, χωρίς να απειλείται με οικονομική εξόντωση.
 
Αν τα άλλα κόμματα και πολιτικά πρόσωπα εφάρμοζαν την τακτική του κ. Κοτζιά προς την Athens Review of Books απέναντι στον  ΣΥΡΙΖΑ, που εδώ και χρόνια καθημερινά καθυβρίζει και συκοφαντεί τους πολιτικούς του αντιπάλους, η πολιτική ζωή της χώρας θα μετατρεπόταν σ’ ένα ατέλειωτο δικαστήριο.

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013