Δράση. Περιβάλλον Παιδεία Πολιτισμός
Δράση
 

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

16/09/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι σπατάλες του «εθνικού αερομεταφορέα»

Εκτός από τις φανερές και αδιάντροπες σπατάλες του δημοσίου χρήματος (τυχαίο παράδειγμα οι διαφημίσεις, με τις οποίες τα διάφορα υπουργεία προβάλλουν το «έργο» τους), έρχονται συνεχώς στη φόρα και διάφορες άλλες μορφές σπατάλης, οι οποίες δεν «βγάζουν μάτι», γιατί χάνονται στην αδιαφάνεια της λειτουργίας του Ελληνικού Δημοσίου. Με αφορμή την ακύρωση του διαγωνισμού για την ανάθεση των πτήσεων στις άγονες γραμμές (λόγω εκλογών το κράτος δεν δουλεύει), εκπρόσωπος ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας προσφέρθηκε να αναλάβει η εταιρεία του τις πτήσεις σε τιμή μισή από αυτήν που πληρώνει το Δημόσιο στην Ολυμπιακή σήμερα - αποκαλύπτοντας, με τον τρόπο αυτό, και ανεξάρτητα από τις επικοινωνιακές σκοπιμότητες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να κρύβονται πίσω από μια τέτοια προσφορά, την τεράστια σπατάλη της απ’ ευθείας ανάθεσης των δρομολογίων στην Ολυμπιακή.

Η Δράση επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση έσπευσε να προχωρήσει στην έκδοση Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου για την ικανοποίηση των εμπόρων αυτοκινήτων ενώ παρέλειψε να αντιμετωπίσει με παρόμοιο τρόπο ένα πραγματικά έκτακτο και εξαιρετικά επείγον πρόβλημα, όπως η αεροπορική συγκοινωνία των περιοχών που συγκροτούν τη λεγόμενη «άγονη γραμμή».

Η Δράση τονίζει ότι η αδιαφάνεια του κρατικού μηχανισμού και του δημόσιου τομέα έχει ως αποτέλεσμα να διοχετεύεται ανέλεγκτο το κρατικό χρήμα στους εκφραστές προνομιούχων συντεχνιών σε βάρος του ελληνικού λαού. Καμμία δημοσιονομική πολιτική δεν μπορεί να έχει πιθανότητες επιτυχίας, όσο οι κρατικές δαπάνες πραγματοποιούνται μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα αδιαφάνειας με κριτήριο όχι την ορθολογική τους αξιοποίηση με εξοικονόμηση πόρων και αποτελεσματικότητα, αλλά την ικανοποίηση προσώπων ή ομάδων που διατηρούν προνομιακές σχέσεις με το εκάστοτε κυβερνών κόμμα. Η διαφάνεια πρέπει να είναι το πρώτο και sine qua non αίτημα σε οποιαδήποτε συζήτηση για τα δημόσια οικονομικά.

 

Για πληροφορίες:

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ
Τηλ. 6932753022 & 2107472530
Email press@drassi.gr

‹‹ ΕπιστροφήΔράση Θέσεις MediaKit
Συντελεστές Όροι χρήσης & πολιτική απορρήτου © Copyright Δράση 2013